Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avro Bölgesi'nde İşsizlik Oranı Ağustos'ta %12 Oldu

17 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 12 olurken, 28 üyeli AB'de ise yüzde 10,9 olarak gerçekleşti.

yapi.com.tr / AA
Avro Bölgesi'nde İşsizlik Oranı Ağustos'ta %12 Oldu

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, her iki bölgede de geçen yılın aynı dönemine kıyasla işsizlik oranlarında artış görüldü. Avro Bölgesi'nde geçen yılın Ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 11,5, AB'de ise yüzde 10,6 olmuştu.

Bu yılın Ağustos ayında AB'de işsiz sayısı 26 milyon 595 bin olurken, bunun 19 milyon 178 bini Avro Bölgesi'nde yer aldı. İşsizlik oranının en düşük olduğu ülke, yüzde 4,9 ile Avusturya oldu. Bunu yüzde 5,2'yle Almanya ve yüzde 5,8'le Lüksemburg izledi. En yüksek işsizlik oranıysa yüzde 27,9'la (Haziran ayı) Yunanistan ve yüzde 26,2'yle İspanya'da gerçekleşti. Geçen yıla kıyasla işsizlik oranı 16 ülkede artarken, bu oran 11 ülkede azalış gösterdi.

AB'de bu yılın Ağustos ayında genç işsiz (25 yaş altı) sayısı 5 milyon 499 bin olurken; bunun 3 milyon 457 bini Avro Bölgesi'ne ait oldu. Geçen yılın Ağustos ayında AB'de yüzde 23,1 olan genç nüfusta işsizlik oranı, bu yılın aynı ayında 23,3'e yükselirken; söz konusu oran Avro Bölgesi'nde yüzde 23,4'ten yüzde 23,7'ye çıktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avro-bolgesinde-issizlik-orani-agustosta-12-oldu_112875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!