Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Euro Bölgesinde İşsizlik İç Karartıyor

OECD, Euro bölgesi ülkelerinde gençlerin yüksek işsizlik oranının ceremesini çekmeye devam edeceği uyarısında bulundu; ileri yaşlardaki çok sayıda işçinin de mali baskılarla karşı karşıya olduğunu ve erken emeklilik hakkından yararlanamadığını vurguladı. Vasıfsız işçilerin ise bütün ülkelerde iş bulmakta zorlandığı ifade edildi.

yapi.com.tr
Euro Bölgesinde İşsizlik İç Karartıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) yıllık istihdam raporunda, Euro bölgesi ülkelerinde ortalama işsizlik oranınının 2014 sonlarına doğru yüzde 12,3'ü bulacağı, Almanya'da yüzde 5 altına düşerken, Yunanistan ve İspanya'da yüzde 28'e ulaşacağı belirtildi. Aynı dönemde Fransa'da bu oranın yüzde 11, İtalya'da ise yüzde 12,5 olması öngörülüyor.

Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı yüzde 12,2, OECD ülkeleri ortalaması ise yüzde 8,2 olarak kaydedildi. BBC Türkçe'nin haberine göre raporda, "OECD genelinde toplam 48 milyon kişi işsiz; bu rakam, krizin başladığı tarihten bu yana 16 milyon artışı ifade ediyor" denildi.

İş ve gelir kaybına uğrayan kesimler daha çok vasıfsız işçiler ve dar gelirli aileler oldu. Raporda, yüksek işsizlik oranının birçok ülkede sosyal doku üzerinde baskı oluşturduğu vurgulandı.

Türkiye'de durum

OECD rakamlarına göre 2012 yılı itibariyle Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 olarak gerçekleşti. Bir önceki yıl bu oran yüzde 10 olmuştu. Gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 17,5. Türkiye'nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'ndaki gerçek artış oranı ise 2011'de yüzde 8,8 iken 2012'de yüzde 2,2'ye düştü. Bu durum istihdam artışına da yansıdı. Önceki yıl yüzde 6,6 oranında olan istihdam artışı, 2012'de yüzde 2,9'da kaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/euro-bolgesinde-issizlik-ic-karartiyor_110742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!