Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Avrupa ve Türkiye’de Kültür Politikaları” Sempozyumu Sona Erdi

İstanbul’da oluşturulacak kalıcı kültür politikalarına temel sağlamak hedefiyle 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Avrupa Birliği Sempozyumları' kapsamındaki 'Avrupa ve Türkiye’de Kültür Politikaları' sempozyumu, 19 - 21 Kasım tarihleri arasında The Marmara Oteli’nde gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
“Avrupa ve Türkiye’de Kültür Politikaları” Sempozyumu Sona Erdi

br />
Avrupa Kültür Başkentlerinin Kültür Politikaları Oluşumundaki Rolü

Oturumun ilk konuşmacısı Sibiu Üniversitesi Drama ve Tiyatro Çalışmaları Bölümü Başkanı ve Sibiu 2007 Avrupa Kültür Başkenti Direktörü Prof. Cristian Radu, Avrupa Kültür Başkenti oluşturmanın ana noktasının dengeleri sağlamak olduğunu vurguladığı konuşmasında, bu dengelerin sağlanması için çözümlenmesi gereken ikilemleri açıkladı. Radu konuşmasında, “Bir kentin Avrupa Kültür Başkentliğine hazırlanmasında öncelikle stratejik sonrasında uygulama ikilemleri çözümlenmedir. Bu noktada stratejik ikilem, kültüre sanat olarak mı, yoksa yaşam tarzı olarak mı bakıldığıdır. Uygulama ikilemi ise kültür başkentliğinin ikilemini kimin oluşturacağı sorusudur. Karşılıklı danışma ve etkin katılımı sağlamak adına karar verici yapının ne kadarının kamu ne kadarının özel kültür kurumlarında olacağıdır? Devlet hangi ölçüde karar ve finans mekanizmalarına dahil olacaktır? Yapılacak çalışmalarının prestijli mi pragmatik mi olacağına karar verilmelidir” dedi.

Ars Electronica Linz Sanat Direktörü Gerfried Stocker, 30 yıl önce düşük nüfuslu ve çelik-endüstri şehri olan Linz kentinin kültür ekonomisini oluşturması ve kenti Avrupa Kültür Başkenti unvanına ulaştıran süreci anlattı. Stocker, 30 yıl öncenin koşullarında medya bu kadar geniş bir mecra değilken, Linz’de düzenlendikleri, bir klasik müzik konserini, tüm radyo kanalları ve Tuna nehri üzerindeki hoparlörlü teknelerle, konsere gelemeyen tüm kentlilere ulaştırdıklarını iletti. Bu örneğin dönemin koşullarını en etkin şekilde kullanmak ve tüm kente bir kültürel değişim sürecinin içinde olunduğuna dair farkındalık yaratmak için bir başarı hikayesi olduğunu belirtti.

Avrupa Kültür Başkenti olma sürecinin kentin eksi ve artılarını görmek için bir nevi fırsat olduğunu vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan ise çalışmaların odaklandığı kültürel gelişim ve kentsel dönüşüm uygulamalarından bahsetti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupa-ve-turkiyede-kultur-politikalari-sempozyumu-sona-erdi_74574.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!