Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

BAE'den Nükleer Enerji Hamlesi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Nükleer Enerji Kurumu (ENEC), 2017'de faaliyete geçmesi beklenen nükleer enerji tesislerine yakıt temini için 6 uluslararası firma ile anlaşma imzaladı.

yapi.com.tr / AA
BAE'den Nükleer Enerji Hamlesi

ENEC'ten yapılan açıklamaya göre, gelecek 15 yılda yapılacak çalışmaların hizmet anlaşmalarını içeren ve Temmuz 2011'de açılan yakıt ihalesi sonuçlandırıldı. Uluslararası nükleer yakıt tedarikçilerinin, kurumun talebini karşılamak için teklif verdiği ihalede 6 firma ile anlaşıldı.
    
Doğal uranyum konsantresinin satın alınması, zenginleştirilmeye hazır hale getirilmesi, nükleer enerji tesislerinde kullanılabilecek seviyeye kadar zenginleştirilmesini içeren ihaleyi, Amerikalı ConverDyn, Kanadalı Uranyum One, İngiliz URENCO ve İngiliz-Avusturya ortaklığı Rio Tinto, Rus TENEX ve Fransız AREVA kazandı. Zenginleştirilmiş uranyum ise BAE'de kurulması planlanan santrallerde kullanılmak üzere, Kore Elektrik Enerjisi Kurumu tarafından yönetilen konsorsiyum üyesi KEPCO Nükleer Yakıt firmasına verilecek. Yaklaşık 3 milyar dolara mal olacak anlaşma, uranyum temini ve zenginleştirilmesiyle ilgili hizmetleri kapsıyor.
    
ENEC, ülkenin ekonomik gelişmesi için gerekli elektriği sağlamak amacıyla Abu Dabi'nin batı bölgesinde 'Bereket' isimli nükleer tesis kurmayı planlıyor. Kurum, 4 üniteden oluşacak nükleer tesiste, 2017 yılından itibaren 15 yıllık süre için 450 milyon megawatt güvenli, temiz ve verimli elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyor. İlk ünitesinin 2017'de, diğer 3 ünitenin ise 2018, 2019 ve 2020 yıllarında hizmete girmesi öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baeden-nukleer-enerji-hamlesi_100241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!