Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünya Enerji Forumu Dubai'de Başladı

Tüm dünyada ekonomik ve sosyal kalkınmanın arttırılması için dünya liderleri arasında görüşmelerin yapılacağı ve Çarşamba günü sona erecek olan Dünya Enerji Forumu, dün (22 Ekim Pazartesi) Dubai'de başladı. Foruma katılan çeşitli ülkelerden enerji bakanları, ülkelerinin karşılaştığı enerji sorunlarını tartışacak.

yapi.com.tr / AA
Dünya Enerji Forumu Dubai'de Başladı

Forum kapsamında, finans, alt yapının geliştirilmesi, kamu ve özel sektör arasında işbirliğini arttırmak, yeni stratejiler, sürdürülebilir kalkınma alanlarında kadının rolü gibi konular görüşülecek.

'Dünya Liderleri Forumu' başlığı altında düzenlenen açılış panelinde konuşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, dünyada 1,5 milyar kişinin elektrik enerjisinden mahrum kaldığını, gelişmiş ve az gelişmiş ülkeler arasında işbirliği ile bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtti. BAE'nin petrolün çok miktarda bulunduğu ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Maktum, buna rağmen sürdürülebilir enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve iklim değişikliğinin önüne geçilmesi konularında çalıştıklarını, BAE'nin bu alanlarda örnek bir ülke olmasını temenni ettiğini söyledi.
    
Sürdürülebilir Enerji Belgesi imzalandı
    
BAE Resmi Haber Ajansı WAM'dan yapılan açıklamada, forum başlangıcında Dubai Emiri Şeyh Maktum ve diğer katılımcıların forumda alınacak kararları uygulayacağına dair BM Sürdürülebilir Enerji Belgesi'ni imzaladığı belirtildi.
     
Dubai'de düzenlenen 'Dünya Enerji Forumu', güvenli ve sürdürülebilir enerji sağlanması, güneş, rüzgar, elektrik enerjisi, nükleer enerji, kömür, biyoyakıt enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gibi sosyal ve ekonomik kalkınma kategorisinde değerlendirilen konular görüşülecek. Foruma, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed Bin Huli, çeşitli ülkelerden devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar, üst düzey iş adamları ve enerji uzmanlarının da bulunduğu 2 bin 500 kişi katılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-enerji-forumu-dubaide-basladi_102604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!