Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bahçelievler'de 43 Yıllık Ağır Hasarlı Bina Yıkılıyor

26 Eylül'de Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul'da 77 binanın ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Sekizi Bahçelievler'de bulunan binalardan biri olan Gonca Apartmanı'nın yıkım çalışmaları 19 Şubat Çarşamba günü başladı.

yapi.com.tr
Bahçelievler'de 43 Yıllık Ağır Hasarlı Bina Yıkılıyor

Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Gonca sokakta bulunan 8 katlı Gonca Apartmanı, 5,8 büyüklüğündeki Silivri depreminde hasar görüp boşaltılmıştı. 1977 yılında yapılan ve 4 dükkan ile 12 daireden oluşan binanın yıkım çalışmaları 19 Şubat Çarşamba günü başladı. Belediye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yol da trafiğe kapatıldı. Gonca Apartmanı'nın yanındaki binalarda güvenlik amacıyla boşaltıldı.

DHA’da yer alan habere göre; yıkım çalışmaları başlayan Gonca Apartmanı'nın bitişiğindeki 5 daire ve 3 dükkanın bulunduğu 7 katlı Güzel Apartmanı'nın sahibi Nazmi Güzel, "Bahçelievler'de sağlam bir bina yok zaten. Tabii ki ileriye dönük biz de yıkacağız. Gereken neyse onu yapmaya çalışacağız. Allah'a şükür şu an bir sakat durumumuz yok, bir çatlağımız yok ama yıkılması gerekirse yıkacağız. Yan bina yıkılıyor. Bizim binada oturmaya devam ediyoruz" dedi.

Belediyeden yıkım açıklaması
Bahçelievler Belediyesi, yıkımına başlanan Gonca Apartmanı ile ilgili şu açıklama yapıldı: "Siyavuşpaşa Mahallesi, Gonca Sokak 3 kapı numaralı 28 pafta 1247 parselde bulunan bina bodrum, zemin ve 6 normal kattan oluşmakta olup,1977 yılında yapı ruhsatına göre 4 dükkan ve 12 daire bulunmaktadır. Binanın yıkımı gerçekleştirilecektir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcelievlerde-43-yillik-agir-hasarli-bina-yikiliyor_177696.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!