Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yıkımına Karar Verilen Avcılar Belediyesi Taşınıyor

Gölcük depremi sırasında hasar görünce güçlendirilen Avcılar Belediye binasının boşaltılarak yıktırılmasına ve yenisinin yapılmasına karar verildi. 40 yıllık olduğu belirtilen belediye binasının kademeli olarak tahliyesine başlandı.

yapi.com.tr
Yıkımına Karar Verilen Avcılar Belediyesi Taşınıyor

Gölcük’te 1999 yılında meydana gelen depremde hasarın görüldüğü Avcılar ilçesinde geçen 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ilçedeki binaların durumu gündeme gelirken, Avcılar Belediyesi için de endişeler dile getirilmişti. Avcılar Belediyesi tarafından yaptırılan teknik incelemelerin ardından binanın boşaltılarak yıktırılması ve yenisinin yapılması kararlaştırıldı.

DHA’da yer alan habere göre; karar üzerine en az 40 yıllık olduğu belirtilen belediye binasının tahliyesine başlandı. Görevliler katları sırayla boşaltarak taşımaya başladı. Belediyenin Ambarlı Mahallesi'nde bulunan belediye tarafından daha önce yaptırılan ‘Olgun Yaş’ adı verilen yaşlılara hizmet verilen binanın ön tarafına taşınma işleminin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Belediye Başkanı Turan Hançerli, 26 Eylül Silivri depreminde hizmet binasının hasar görmediğini belirtirken, “Deprem anında çalışabilen bir yapı yapmak istiyoruz. Deprem ve arkasında aktif olarak çalışabilecek, görevlilerin deprem olduğunda bile hizmet verebilecekleri güçlü, dirençli bir bina yapmak istiyoruz. Geçici olarak başka bir binada hizmet vereceğiz. Yeni binamızı 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız; deprem anında bile çalışanların güven içerisinde görev yapacağı bir bina.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yikimina-karar-verilen-avcilar-belediyesi-tasiniyor_177446.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!