Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bakan'dan Arkeologlara "Tünel" Tepkisi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, arkeolojik kazılar nedeniyle ilerleyemeyen tünel projesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Arkeologlara laf anlatmak çok zor. Girdiler mi, tespit edip muhafaza ediyorlar. Biz de ‘Yol açın geçelim, siz kazmaya devam edin' diyoruz" dedi.

yapi.com.tr
Bakan'dan Arkeologlara "Tünel" Tepkisi!

İzmir'deki şehir içi trafiğin rahatlamak amacıyla hayata geçirilen Konak Tüneli Projesi'nin, Bahri Baba Parkı girişinde arkeologlar tarafından ortaya çıkartılan tarihi bulgular sıkıntı yarattı.

Projeyi yakından takip eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, arkeolojik kazılar nedeniyle ilerleyemeyen tünel projesinin yerel seçimlere kadar tamamlanamayacağını söyledi.

Habertürk Egeli’den Can Özlü’nün haberine göre İstanbul'daki Marmaray inşaatında da benzer bir sıkıntı yaşadıklarını ve zaman kaybettiklerini hatırlatan Bakan Yıldırım, “Konak tünelleri İzmir'in tarihi ve arkeolojik kazı çalışmasına döndü. İzmir'in gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerinin izlerini ortaya çıkarıyoruz. Aynen Marmaray'a döndü. Bizim Marmaray projemize benzemeye başladı. Dolayısıyla orada elimizi çabuk tutmamız lazım. Proje biraz gecikiyor” dedi.

"Arkeologlara laf anlatmak zor"

Arkeologların kazı çalışmalarına sabırla yaklaştıklarını söyleyen Bakan Yıldırım "Arkeologlara laf anlatmak çok zor. Girdiler mi, tespit edip muhafaza ediyorlar. Biz de ‘Yol açın geçelim, siz kazmaya devam edin' diyoruz. Yakında Bahri Baba'dan giriş yapacağız. Şimdilik sabrediyoruz, yapacak bir şey yok. Onların gönlünü yapmaya çalışıyoruz. Seçimlerden öncesine yetişmeyebilir ama yetişmesine uğraş veriyoruz. Bahri Baba'da tarihçiler, arkeologlar için farklı anlamlara gelecek, onlara göre çok müthiş buluntular var. Bize göre farklı. Birçok şey çıktı. Değişik mezarlar numuneler, her kesimin yaşam tarzına göre birtakım işaretler eşyalar çıkmış" diye konuştu.

"Çatlama yok!"

Bakan Yıldırım, Yeşildere tarafından süren inşaat çalışmalarının, zemin üstünde bir kayma ya da çökmeye sebebiyet vermediğini de söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuan da sadece Yeşildere'den çalışıyoruz. Tepelerde çatlama yok. Tünel işinde mutlaka bir takım hareketlenmeler oluyor ama onları sağlama alıyorlar. Başlangıçta gevşek zemin vardı. İptidai yapılar etkilendi, onun önlemi alındı. Günde 3 metre civarında ilerleniyor. Normalde daha iyi olması lazım"

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakandan-arkeologlara-tunel-tepkisi_111223.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!