Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konak Tüneli için Yıkım Başladı

Konak Tüneli inşaatı nedeniyle, tarihi Damlacık semtinin bir parçası olan Sümer Mahallesi’nde yıkım başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla acil kamulaştırılan 39 binanın yıkımı 15 gün içinde tamamlanacak.

yapi.com.tr
Konak Tüneli için Yıkım Başladı

DHA'nın haberine göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Eylül 2011’de temelini attığı, Konak ile Yeşildere yolunu birbirine bağlayacak 1600 metre uzunluğundaki Konak Tüneli’nin Bahribaba Parkı ve Arkeoloji Müzesi’nin yanındaki giriş ve çıkışı için Varyant bölgesinde kamulaştırılan 39 binanın yıkımına başlandı. Sümer Mahallesi’ndeki 82 binadan 39’u yıkılacak. İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayıyla 3 tescilli binanın yıkımı da onaylandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü yıkım için İzmirli firma Özbüker’le anlaştı. Firma ekipleri 21 Ağustos Çarşamba gününden itibaren çalışmaya başladı. Öncelikle boşaltılan evlerdeki sökülebilir elemanlar alındı. Daha sonra greyderle yıkım başladı. Yıkımı mahalle halkı ilgiyle izledi. Evlerinin ve işyerlerini henüz boşaltmayan 3 hak sahibi de haftasonuna kadar boşaltacakları taahhütü verdi. Karayolları avukatları boşaltma işlemi yapılmazsa icra yoluyla gerçekleştireceklerini, masrafların da kamulaştırma bedelleri ödenen hak sahibinden alınacağını bildirdi.

Binaları kamulaştırılan Sümer Mahallesi sakinleri ödenen rakamların düşüklüğünden yakındı. Kamulaştırma bedelleriyle kendilerine yeni ev alamadıklarını belirten mahalle sakinleri 50 yıldan bu yana oturdukları evlerinden bir gece alınan karar sonrası çıkmak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Kamulaştırma sınırı dışında kalan bazı ev sahipleri ise Koruma Alanı içinde kaldığı için yıkıp inşaat yapamadıkları evlerinin de kamulaştırılmasını istediklerini söyledi.

Konak Diş Hastanesi’nin önü ve Bahri Baba Parkı’nın bir kısmından gelecek yol Arkeoloji Müzesi duvarlarının yanından Sümer Mahallesi’ne saplanacak. Burada yıkılmaktan kurtulan Damlacık Cami’nin yanından Arkeoloji Müzesi’nin karşısında yer alan imar adasındaki 39 binanın yıkımı 15 günde bitecek. Ancak, Sümer Mahallesi’nin hemen arkasında yeralan ve sadece dar bir sokakla ayrılan Namık Kemal Mahallesi sakinleri ise inşaatın kendi evlerine zarar vermesinden endişe ediyor. Karayollar ekiplerinin evlerinde ölçüler yaptığını belirten mahalle sakinleri, halk arasında 'Karasuluk' denilen zeminin varolduğunu, bu nedenle tedirgin olduklarını belirtti. Karayolları yetkileleri ise gerekli önlemleri aldıklarını açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konak-tuneli-icin-yikim-basladi_111732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!