Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye, TOKİ’nin Ruhsatsız İnşaatını Mühürledi

TOKİ, Odunpazarı ilçesindeki toplu konut inşaatına Odunpazarı Belediyesi’nden ruhsat almadan başlayınca, belediye TOKİ’nin inşaatını mühürledi. TOKİ ise mühürlenen alanda, inşaat çalışmalarına devam ediyor.

yapi.com.tr
Belediye, TOKİ’nin Ruhsatsız İnşaatını Mühürledi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, kendisinden inşaat ruhsatı almadan konut yapan TOKİ’nin, ruhsatsız inşaatını mühürledi.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre; Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde Vadişehir-Mamuca arasında yer alan bölgede, toplu konut inşaatına başladı. 2019 yılında vatandaşlardan başvuruları alınan toplu konut inşaatında 1. etapta 598 konut, 1 adet ticaret merkezi, 2. etap da ise 428 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi yapılıyor.

Odunpazarı Belediyesi, yüklenici firmanın İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ibra edilen evraklarda mülkiyet belgelenemediğinden ve kaçak olduğu gerekçesi ile inşaatı mühürledi. TOKİ ise kaçak olduğu için mühürlenen inşaatta çalışmalarını sürdürüyor.

İlk kez bir belediye TOKİ'nin toplu konutunu mühürledi
TOKİ kanun maddelerinde yazıldığı üzere mülkiyeti belirlenmeden, vatandaşa ait arazi üzerinde inşaata başladı. TOKİ, kanun maddelerinde yer alan gereklilikleri yerine getirmeyince, Odunpazarı Belediyesi de inşaata ruhsat vermedi. İnşaatın ruhsatsız olduğunu belirleyen belediye, TOKİ'nin inşaatını mühürledi. TOKİ ise inşaatta kaçak çalışmalarına devam ederek, belediye tarafından mühürlenen alanda inşaat çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-tokinin-ruhsatsiz-insaatini-muhurledi_191716.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!