Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Belediye'den ODTÜ'ye İmar Cezası

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "belediye sınırlarındaki ruhsatsız yapılaşmalar konusunda kötü örnek teşkil ettikleri, plansız, projesiz, ruhsatsız, imar mevzuatını hiçe sayarak bina yaptıkları hakkında şikayetler üzerine ODTÜ ile ilgili inceleme neticesinde, 3194 sayılı İmar Kanunu'na göre, onaylı uygulama imar planı,

CNN Türk
Belediye'den ODTÜ'ye İmar Cezası

BR> 
"Mahkemeye gideceğiz"
 
Akbulut, "Tabii dolayısıyla o bile yeni bir farklılaşma yarattı. Neticede 45 bin dönüm araziden bahsediyoruz. 45 bin dönümlük arazi 45 kilometre karelik imar planı demek, bu öyle kolay değil. Daha dün olmuş gibi Büyükşehir Belediyesinin zamanlamasını manidar buluyorum. ODTÜ hiçbir şey yapmamış olur da dersiniz... Öyle birşey yok. ODTÜ 10 yıldan fazladır zaten imar planlarının üzerinde çalışıyor ve işlemleri de ağır ağır hepsini yerine getiriyor. Çankaya Belediyesi ile çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
 
"Bundan sonraki süreçte ne olacağının" sorulması üzerine Akbulut,  "Türkiye bir hukuk devleti. Mahkemeye gideceğiz, belgelerle göstereceğiz. Biz yıllardır Büyükşehir Belediyesinin onaylarını almışız, Çankaya Belediyesi ile işlem yürüyor ve bitirme aşamasındayken bu iş..." dedi.
 
"Enteresan bir zamanlama"
 
Para cezasının ödenip ödenmeyeceği sorusuna Akbulut, "Ne münasebet, mahkemeye gideceğiz. Hukuksal olarak biz haklılığımıza inanıyoruz" yanıtını verdi. Konuyla ilgili bütün işlemlerin evrakının Çankaya Belediyesi'nde olduğunu söyleyen Akbulut, çalışmalarının devam ettiğini yineledi. Akbulut, "Çok enteresan bir zamanlama. Melih Gökçek kaç yıllık belediye başkanı, ona bakalım. Birdenbire bugün mü aklınıza geldi? Bu operasyonu 2 ay önce başlattı. 2 ay öncesine kadar Büyükşehir Belediye Başkanı bilmiyor muydu ODTÜ'nün imar durumunu?" diye konuştu.
 
ODTÜ'nün tarihçesi
 
Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında eleman yetiştirmek üzere 15 Kasım 1956'da "Ortadoğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adıyla eğitime başlayan üniversite, Türk yüksek öğrenim sistemine birçok yenilik getirdi. Çağdaş eğitimin öncüsü olan ODTÜ, ilk yıllarını Kızılay'da Müdafaa caddesinde Emekli Sandığı'na ait küçük bir bina ile TBMM arkasında bulunan barakalarda geçirdikten sonra, 1963 yılında bugünkü yerine taşındı.
 
İlk olarak 1956'da Mimarlık Bölümü öğretime açıldı. 1957 Şubat döneminde de Makine Mühendisliği Bölümü'nde öğretime başlandı. 1957-1958 öğretim yılı başında mimarlık, mühendislik ve idari bilimler fakülteleri kuruldu. 1959 yılında da Fen Edebiyat Fakültesi'nin kuruluşu tamamlandı. Eğitim Fakültesi ise 1982 yılında öğretime başladı. ODTÜ'de, 47 lisans programının yürütüldüğü 5 fakülte, 750 öğretim üyesi, 400 öğretim görevlisi, bin 400'den fazla araştırma görevlisi, 21 bini aşkın öğrenci bulunuyor. Üniversiteden bugüne kadar mezun olanların sayısı ise 80 bini aşıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyeden-odtuye-imar-cezasi_62585.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!