Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediyenin Millet Kıraathanesi’ne Yargı Engeli

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Belediyesinin elinden alınarak yıkılan ve yerine 3 katlı bina yapılmak istenilen Yalı Kafe alanı ile ilgili yapılan imar değişikliğine mahkeme izin vermedi.

yapi.com.tr
Belediyenin Millet Kıraathanesi’ne Yargı Engeli

31 Mart seçimlerinden sonra Atakum Belediyesi AKP'den CHP'ye geçince İller Bankası, daha önce yıllarca belediye sosyal tesisleri olarak kullanılan üzerinde yeşil alan, 2 düğün salonu, çocuk oyun parkı ve kafe olan yaklaşık 2 bin metrekarelik Yalı Kafe’nin bulunduğu araziyi satışa çıkardı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; CHP’li Atakum Belediyesi araziyi almak için görüşmeler yaptığı sırada İller Bankası, araziyi AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne Millet Kıraathanesi yapılması için verdi. 2020 yılı Ağustos ayında AKP’li Belediye arazide bulunan tesisleri yıkarak alana 3 katlı binalar yapılması için imar değişikliği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, yapılan imar değişikliği sonrasında alana Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe yapacaklarını ve sadece alanın yüzde 40’nın imara açıldığını söyledi.

Mecliste Millet İttifakı üyelerinin red oylarına rağmen, imar değişikliği oy çokluğu ile kabul edilince 5 bin 654 metrekarelik inşaat alanı ve 3 katlı binanın yapılmasını öngören imar planı değişikliği, CHP Meclis Üyeleri tarafından yargıya taşındı.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuran meclis üyeleri, son imar planı değişikliğinin yürütmesinin durdurulmasını talep etti. Bölge İdare Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde söz konusu imar planı değişikliğinin, imar hukukuna, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğu savunuldu. Samsun Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesi, imar planını hukuka uygun bulmayarak iptaline karar verdi.

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, “Yalı Kafe’nin imar durumuna ilişkin açmış olduğumuz iptal davası İstinaf Mahkemesi tarafından oy birliği ile lehimize sonuçlanmıştır. Dileğimiz Danıştay tarafından da aynı kararın verilmesidir. Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projeleri için yapılan 46 milyon liralık ihalenin de mahkemenin almış olduğu bu karar sonrası iptal edilmesi gerekmektedir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediyenin-millet-kiraathanesine-yargi-engeli_190205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!