Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Samsun’da Bir Park Daha İmara Açıldı

Kültür Park'ın bir kısmını imara açarak ilçe otogarı ve 153 Yönetim Merkezi inşasına başlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Atakum ilçesindeki Emek Parkı'nı imara açtı.

yapi.com.tr
Samsun’da Bir Park Daha İmara Açıldı

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesinde bulunan ve kent merkezindeki nadir yeşil alanlardan biri olan Kültür Park’ın bir kısmını geçen yıl imara açtı. Vatandaşların karşı çıkması ve açılan davada mahkemenin yürütmeyi durdurmasına rağmen çalışmalara devam eden belediye, şimdi de Atakum ilçesinde bulunan Emek Park’ı imara açtı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; 2014 yılında dönemin CHP’li Belediye Başkanı Metin Burma tarafından ilçe merkezine altı dönümlük bir alana yapılan Emek Park, Büyükşehir Meclisi komisyon kararıyla hizmet alanına çevrildi. Komisyon Toplantısı'nda Emek Park alanına TEKNOFEST için Çocuk Üniversitesi binası yapılacağı belirtildi.

“TEKNOFEST bahane”
Oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, değişiklik meclise ilk geldiğinde hayır dediklerini belirterek, şunları söyledi: “Biz yeşil alanların imara açılmasının doğru olmadığını söylüyoruz. Bu projenin TEKNOFEST’e yetişmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bu organizasyona birkaç ay kaldı. Yetişmeyecek. Büyükşehir Belediyesi burayı başka bir şey için kullanmayı planlıyor. 3 bin metrekarelik bir yeşil alanda imar yapılması, şehircilik imar hukukuna, şehircilik planlarına aykırıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/samsunda-bir-park-daha-imara-acildi_190290.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!