Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

BES için İkinci Kez Bilirkişi İncelemesi Yapıldı

Yapılması planlanan Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’ne ilişkin tepkiler devam ederken bölgede ikinci kez bilirkişi incelemesi yapıldı.

yapi.com.tr
BES için İkinci Kez Bilirkişi İncelemesi Yapıldı

Samsun’da Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nde (BES) ikinci kez bilirkişi heyeti tarafından inceleme yapıldı. İnceleme esnasında bölgede bulunan yaşam savunucuları projeye karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; Çarşamba Ovası’nın ortasında yer alan Eğercili mahallesinde kurulmak istenen santral için çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verildi. Yurttaşların açtığı dava neticesinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı iptal edildi. Ancak şirket ve valiliğin davayı temyize taşıması nedeniyle Danıştay kararı bozarak bölgeye tekrar bilirkişi heyeti yolladı. İkincisi 18 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen incelemede, yurttaşlar ve uzmanlar bölgenin önemine dikkat çekerek, kurulmak istenen santrale tepki gösterdi.

Kamu yararı yok
Köylülerin bu santrali istemediklerine vurgu yapan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, “Kurulmak istenen tesiste herhangi bir kamu yararı yoktur. Çarşamba Ovası’nın Türkiye için ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu ovanın ortasında Türkiye’nin orman ve çöp yakarak elektrik üretmeye ihtiyacı yok. Bu işleme ihtiyaç olmadığı gibi yeri de Çarşamba Ovası’nın ortası değil.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bes-icin-ikinci-kez-bilirkisi-incelemesi-yapildi_182848.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!