Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Betek Kayseri Fabrikası Açıldı

2011 yılını 668 milyon TL’lik ciro ile kapatan Betek, 152 bin metrekarelik Gebze ve 11 bin metrekarelik Mısır‘daki tesislerinden sonra, 104 bin metrekarelik Kayseri Fabrikası’nın açtı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircililik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından 27 Nisan Cuma günü açılan Betek Yalıtım Üretim Tesisi’nin

yapi.com.tr
Betek Kayseri Fabrikası Açıldı

2011 yılını 668 milyon TL’lik ciro ile kapatan Betek, 152 bin metrekarelik Gebze ve 11 bin metrekarelik Mısır‘daki tesislerinden sonra, 104 bin metrekarelik Kayseri Fabrikası’nın açtı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircililik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından 27 Nisan Cuma günü açılan Betek Yalıtım Üretim Tesisi’nin açılış törenine çok sayıda kamu yöneticisi, STK temsilcileri, Betek Grubu bayileri, iş ortakları, çalışanları ve Kayserili iş insanları katıldı.

Filli Boya, Fawori, Alsecco ve Alligator markalarıyla hizmet veren BETEK, teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi ve yatırım değeri açısından Anadolu’nun en büyük dış cephe ısı yalıtım sistemleri üretim tesisi ile birlikte yılda 36 milyon metrekare ısı yalıtım sistem ürünleri üretebiliyor olacak. Bu rakam, Betek grubunun 2003 – 2011 yılları arası ısı yalıtım satışlarına eşit.

Açılışta konuşan Betek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar, Betek ailesine olan sonsuz güven ile liderliğe yakışır bir tavır sergileyerek yola devam ettiklerini belirtti. Kimi zaman tedbirli davranarak, kimi zaman da risk alarak bugünlere ulaştıklarını anlatan Akpınar, açılış gününün babası Celal Akpınar’ın 7. ölüm yıl dönümüne denk gelmesi vesilesiyle babasına söz verdiği gibi gurur duyulacak işler ortaya koyduklarını söyledi.



Teknolojiye verdiği büyük önem, yaptığı  dev yatırımlar ve Ar-Ge  çalışmalarına ayırdıkları kaynakla Betek’in her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Yenilikçi ürün ve teknolojilerimizle ısı yalıtımı işine girdiğimiz 2003 yılından bu yana yaklaşık 380 bin haneye ısı yalıtımı yapılmasını sağladık. Bu sayede binaların sadece ısıtmada elde ettiği tasarruf ile 620 milyon TL eşdeğeri 590 milyon metreküp daha az doğalgaz kullanılmasını sağladık. Tüm Türkiye çapında hizmet altyapımızı geliştirerek 1191 çalışan ve 4 bin 500 bayimizin yanısıra uygulama alanında 48 bin kişilik istihdam yarattık” dedi. Küçükoğlu, sadece yeni fabrika özelinde, 2012’de 8.000 kişilik ek istihdam oluşmasını beklendiklerini ifade etti. Küçükoğlu, yalıtım seferberliklerinin ülkemizin gelişimi ile bütünleşen sosyal sorumluluk hareketi olduğunu vurgulayarak, ülkemizde ısı yalıtım sistemlerinin tüm ana ürünlerini üreten tek kurum olarak farklılaştıklarını belirtti.

Betek Yalıtım Grubu Genel  Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk ise, uyguladıkları ısı yalıtımı ile sadece ısıtma giderleri dikkate alındığında, klima ve soğutma harcamalarını hesap etmeden 1,26 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engellediklerini belirterek, bu rakamın Bolu ormanlarının yılda soğurduğu karbodioksit miktarının yüzde 93’ü ya da İstanbul trafiğindeki araçların yılda doğaya saldığı karbondiokdit miktarının yüzde 43’üne eşdeğer olduğunu vurguladı. Dindoruk, özellikle eğitim, bilinçlendirme, iletişim faliyetleri ile sektörde ön plana çıktıklarını, sadece bu alanda 9 yılda 106 milyon $ yatırım yaptıklarını ifade etti. Bu şekilde sektöre yön verdiklerini ve kalıcı bir etki bıraktıklarını belirten Dindoruk, ülkemiz için her türlü görev ve çalışmaya, kamu kuruluşları veya STK’larla ortak projelere hazır olduklarını ve öncü olacaklarını vurguladı.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/betek-kayseri-fabrikasi-acildi_91700.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!