Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Capatect Enerji Kimlik Belgesi Verecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan aldığı yetki ile konutların enerji verimliliklerini değerlendirme ve Enerji Kimlik Belgesi verme yetkisine sahip olan Betek Grubu, binaların enerji seviyelerini değerlendirmek üzere seçilen ilk ve tek yapı firması oldu.

yapi.com.tr
Capatect Enerji Kimlik Belgesi Verecek

Filli Boya ve Filli Boya Yalıtım (Capatect) markalarıyla sektörde yer alan Betek Grubu, söz konusu yetkiyle bir ilke imza atarak mevcut binalara gerekli kriterleri karşıladığı takdirde 'Enerji Kimlik Belgesi / EKB' vermeye başlayacak ve binaların enerji tüketimi ve sera gazı salınımını A ile G arasında sınıflandıracak. Yeni binalar için iki yıl önce başlayan uygulama, 2017 yılında mevcut binalar için de yürürlüğe girdiğinde, Enerji Kimlik Belgesi olmayan bina ve dairelerin alım-satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak.

Isı yalıtımını, binanın ömrü boyunca binada gerçekleşecek ısı kaçağını azaltma yolunda müşterilerine sundukları bir çözüm paketi olarak gördüklerini kaydeden Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, sunacakları EKB hizmeti hakkında şunları söyledi:

"Bu doğrultuda geçtiğimiz sene bina sahiplerine ücretsiz termal kamera hizmeti vermeye başladık. Bu hizmet ile amacımız, bina kullanıcılarının ısı yalıtımına olan ihtiyaçlarını kağıt üzerinde değil, yerinde etüt etmek. Bu hizmetin bir ileri aşaması olarak da, ürünlerimizi kullanan ve belirli kriterleri karşılayan konutlara EKB vereceğiz. Bu sayede hem ürünlerimizi kullanarak ısı yalıtımı yapılan binaların EKB ihtiyacını karşılamış olacağız, hem de ülkemizin 2023 enerji verimliliği hedefleri doğrultusunda mevcut binaların EKB sahibi olmasına katkıda bulunacağız".

Sadece 4000 mevcut bina için EKB düzenlendi
 
EKB yeni binaların belediyelerden yapı kullanma izni alması aşamasında zorunlu tutulduğu için, şimdiye kadar yaklaşık 71 bin yeni bina için EKB düzenlendi. Mevcut binaların EKB alması 2017 yılına kadar zorunlu olmasına karşın, bugün için herhangi bir kanuni yaptırım olmadığından dolayı şimdiye kadar yaklaşık 4.000 mevcut bina için EKB düzenlendi. Yeni binaları EKB alması için en az 'C Sınıfı' olması gerekirken; 2012 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan Enerji Verimliliği Strateji Belgesine göre mevcut binaların neredeyse tümünün 2023 yılına kadar en az 'C Sınıfı' olması hedefleniyor. Ülkemizdeki binaların yaklaşık yüzde 85’inin ısı yalıtımı içermediği göz önünde bulundurulursa, önümüzdeki 10 yıllık süreçte tüm binaların ısı yalıtımı yapılmak sureti ile enerji verimliliklerini artıracakları ve bu sayede de enerjiden tasarruf yapacakları öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/capatect-enerji-kimlik-belgesi-verecek_110073.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!