Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Beton Yolda İlk Deneme

İscehisar'da yan yana yapılacak asfalt ve beton yolları karşılaştıracak olan Bayındırlık Bakanlığı, başarılı olursa beton yolları sürdürecek.

Milliyet



b>İscehisar'da yan yana yapılacak asfalt ve beton yolları karşılaştıracak olan Bayındırlık Bakanlığı, başarılı olursa beton yolları sürdürecek.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, bu yıl Afyon - İscehisar yolu İscehisar geçidinde 3 kilometre uzunluğundaki yolun üstünün beton plaka ile kaplanmasının planladığını bildirdi.
Erbakan, Avrupa Çimento Birliği (CEMBEAR) Yol Kongreleri Daimi Uluslararası Birliği (PIARC) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin (TÇMB) düzenlediği "9. Uluslararası Beton Yollar Sempozyumu"na katıldı.

Belçika örnek
Erbakan, İscehisar'da beton ve asfalt olmak üzere iki yolun yan yana yapılacağını ve aradaki farkı yakından izleyeceklerini bildirdi. Beş yıllık bekleme süresi olduğunu kaydeden Erbakan, "Başarılı olursa beton yola devam edilecek. Kendi planlamamız içerisinde olan yollara beton yol olarak devam ederiz" dedi.
TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili ise asfalt yollardaki bakım ve onarım çalışmalarının kaynak sıkıntısına, ulaşımın aksamasına ve akaryakıt sarfiyatının artmasına neden olduğunu söyledi.
Belçika Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Karayollarından Sorumlu Müsteşar Marc Lemlin de, ülkesindeki 1.800 kilometrelik otoyolun yüzde 60'ının beton olduğunu belirtti. Lemlin, yapımından 14 yıl sonra beton yolun asfalt yoldan daha ekonomik olduğunu gördüklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beton-yolda-ilk-deneme_10548.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!