Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Betonlaşma İstanbul’u Geriletti

Dünyanın 44 büyük şehrinin yer aldığı Global Power City Index'in (Küresel Güçlü Şehir Endeksi) 2018 yılı sonuçları yayınlandı. İstanbul, Güçlü Şehir Endeksi'nde 34'üncü sıraya indi.

yapi.com.tr
Betonlaşma İstanbul’u Geriletti

Mori Memorial Foundation tarafından dünyanın en önemli şehirlerinin belli kriterlere göre sıralandığı Küresel Güçlü Şehir Endekse Türkiye'den giren tek şehir olan İstanbul oldu. Sözcü’den Nuray Turhan’ın haberine göre; İstanbul 4 basamak gerileyerek 34'üncü sırada yer aldı. İstanbul, 2017'de 30, 2016'da 21 ve 2015'te ise 31'inci sırada bulunuyordu.

Silüetine her gün daha da fazla damgasını vuran betonlaşma, İstanbul'un sıralamada gerilemesinin en önemli nedenlerinden birisi oldu. İstanbul, endeksteki 6 ana kriterden ekonomide 32'nci, kültürel etkileşimde 8'inci, ulaşımda 13'üncü, Ar-Ge'de 34'üncü, yaşanabilirlikte 35'inci sırada yer alırken, en çok puanı 40'ıncı sırada bulunduğu çevre koşulları yüzünden kaybetti.

Şehirleri ekonomik güç, araştırma-geliştirme (Ar-Ge), kültürel etkileşim, yaşanabilirlik, çevre ve ulaşım gibi 6 ana başlık altındaki 70 kritere göre değerlendiren endekse göre, 2018'de de dünyanın en güçlü ve çekici kenti Londra oldu. Sıralamada Londra, New York, Tokyo, Paris ve Singapur'un yerini koruduğu görüldü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/betonlasma-istanbulu-geriletti_170320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!