Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Betonlaşma, Su Sorununu Artırıyor

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Meriç Albay, barajların etrafındaki yapılaşmanın barajların dolmasını zorlaştırdığını savundu.

yapi.com.tr
Betonlaşma, Su Sorununu Artırıyor

Ülkede, özellikle de İstanbul’da kuraklığın etkileri gün geçtikçe daha fazla kendini hissettiriyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) yayımladığı verilere göre barajlardaki doluluk oranı son on yılın en düşük seviyesine geriledi. Şimdilerde oranlar yüzde 50’yi aşsa da uzmanlar bunun sevinmek için yeterli olmadığı görüşünde.

BirGün’de yer alan habere göre; İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Deniz ve İçsu Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meriç Albay, küresel iklim krizinin vurduğu İstanbul’da kritik tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Albay, birçok ülkede suya ulaşamayan çocukların yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bir an önce önlem alınmazsa Türkiye’de de su sıkıntısı daha ciddi boyutlara ulaşabilir ve biz de 10-15 yıl sonra bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz.” diye konuştu.

Prof. Dr. Albay, betonlaşmanın su sorununu artırdığını ifade ederek şöyle konuştu: “Her yıl betonlaşan bir İstanbul görüyoruz, yeşil alanları sürekli kaybediyoruz. Barajların etrafındaki yapılaşma sıkıntı yaratıyor. Yağan yağmur barajlara doğru akışa geçemiyor, barajları dolduramıyor. Bu ciddi bir sorun. İstanbul da suyun üzerindeki en büyük baskıyı yaratan aşırı nüfus artışıdır. Bir şehir bu kadar göç almamalı. Bu devam ettikçe biz her yıl acaba suyumuz yetecek mi endişesi yaşayacağız. Aksi takdirde İstanbul’a içme suyu sağlamak her yıl biraz daha güçleşecek. Sorunun çözümünü nüfus ve şehir planlamasında görüyorum.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/betonlasma-su-sorununu-artiriyor_184616.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!