Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Beylerbeyi'nde Ağaç Katliamı

Beylerbeyi'ndeki bağlantı yolu genişletme çalışması nedeniyle Beylerbeyi Sarayı'nın karşısındaki alanda 50-60 yıllık ağaçlar kesildi. Semt sakinlerinin belirttiğine göre iki günde 10 tane ağaç kesildi, 5-6 tane daha ağacın kesilmesi planlanıyor.

yapi.com.tr
2 Beylerbeyi'nde Ağaç Katliamı

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Beylerbeyi'ndeki bağlantı yolu genişletme çalışması nedeniyle Beylerbeyi Sarayı'nın karşısındaki alanda 50-60 yıllık ağaçlar kesildi.  Semt sakinlerinin belirttiğine göre iki günde 10 tane  ağaç kesildi, 5-6 tane daha ağacın kesilmesi planlanıyor. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren semt sakinleri kalan ağaçların da korunması için uğraş veriyor. İsmini vermek istemeyen bir semt sakini, “Alandaki çam ağaçlarını, kestane ağaçlarını kestiler. Ufak çam fidanları vardı;  onları kurtarmaya çalıştık.  Dozerlerle alanı kazarken kalan ağaçların da köklerine oldukça zarar verdiler. Ağaçların köklerinin yarısı zaten toprağın dışında şu an” dedi.

Yol çalışması kapsamında Beylerbeyi Spor Kulübü'nün de otoparkı yok ediliyor. Sabahın erken saatlerinde Beylerbeyi'ne gelen belediye ekipleri ağaç kesimi yaptı. Validebağ Gönüllüleri'ndn yapılan açıklamada ise “Ağaç kıyımı, yolun geçirileceği güzergâhta bulunan otoparkı önceden haber verilmeksizin kaldırılmak istenen Beylerbeyi Spor Kulübü’nün direnciyle durdurulmuştur; ancak şu an itibarıyla kuvvet polisleri Beylerbeyi’ne sevk edilmiştir. Validebağ gönüllüleri olarak şehrin tarihî ve doğal değerlerinin, onları korumakla yükümlü merciler tarafından hukuk tanımaz bir yolla yok edilmesini; bu değerleri yurttaşlık bilinciyle korumaya çalışan vatandaşların ise kolluk kuvvetlerinin hışmına uğratılmasını dehşet ve üzüntüyle izlediğimizi belirtir, sorumluları esefle kınadığımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/beylerbeyinde-agac-katliami_124651.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • ağaçları kestiren ekibin başında memurum yeri kamuya ait olan otoparkın ruhsat ve vergi vermeden işletilmesi milletin rantının birine aktarılması daha mı iyidi??? bilip bilmeden haber yapan sizler????? yol geçecek oradan medeniyet geçecek gidin bakın sabah trafiğine orada mahalleye bir tane giriş bağlantı yolu yok... YANITLA

    tulay balpınar 11.9.2014

    Memlkette ağaç bırakmayacaklar.... Artık son ağaç kesildiğinde insan paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacak... Olan bize yazık, değer bilene..Ama yeterince koruyamıyoruz demek, değer bilmek başka korumak bambaşka....

2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!