Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bilgelik Mabetleri

Ahmet Ertuğ bir buçuk yıl boyunca kılı kırk yaran bir çalışmayla Avrupa'daki 23 görkemli kütüphaneyi fotoğrafladı, onları Temples of Knowledge kitabında bir araya getirdi. Bundan sonraki eseri için seyahatlerini sürdüren Ertuğ en güzel kütüphanelerin sırlarını anlattı.

Gazete Habertürk / HT Pazar
Bilgelik Mabetleri

br />
25 kiloluk makinesinden vazgeçmiyor

Ahmet Ertuğ, bugüne kadar tüm kitapları için 25 kiloluk bir mekanik fotoğraf makinesiyle çalıştı. Makinenin parçalarını bavulda taşıyan Ertuğ, montajını de kendi elleriyle yapıyor. Fotoğraf makinesinin en hassas parçalarını uçakta kabine aldığı için her seferinde havalimanında asgari yarım saati kameraların güvenlik kontrolünde geçiriyor. Bir de tabii bu ağırlığı kaldırmanın fiziki külfeti var. 59 yaşındaki Ertuğ, formunu korumak ve herhangi bir sırt sorunu yaşamamak için haftada dört gününü yüzmeye ayırıyor.

Aslında yüksek mimar

Ertuğ & Kocabıyık Yayınları, 1993'te yüksek mimar Ahmet Ertuğ ve Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık'ın işbirliğiyle kuruldu. İki ortak, "önce Türkiye'nin sonra da dünyanın en iyi kitaplarını yapalım" fikriyle yola çıktı. Ertuğ & Kocabıyık Yayınları, bugüne kadar Kariye Müzesi'nden Ayasofya ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne, Anadolu halılarından Vehbi'nin Surnamesi'ne kadar Türkiye'nin tarihi mirasını, sahip olduğu zenginlikleri dünyaya tanıtmak amacıyla sanat kitaplarına imza attı. İngilizce yayınlanan kitaplar İsviçre ve İtalya'da son basım tekniklerine ve standartlarına uygun olarak basıldı. Bu çok özel kitaplar ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'daki ünlü müzelerde, kültür merkezlerinde ve kitabevlerinde satışa sunuluyor.

Yeni projesi: Opera binaları

Ahmet Ertuğ'un son projesi ise Avrupa'daki opera binaları üzerine. Yaklaşık bir yıldır bu projenin fotoğraf çekimleri için Viyana, Milano gibi Avrupa şehirleri arasında mekik dokuyan Ertuğ, kitapta tam 27 opera binasına yer verecek. Ancak, bu çekimlerde kütüphanelere göre bir fark var: Opera binalarına gün ışığı girmediği için mevcut ışıkları kullandı, binanın içindeki özgün aydınlatmayı yansıtmayı amaçladı. Opera Binaları kitabının kapağında da bir sürpriz olacak: Kapak, Milano'daki Scala Operası'nın kadifesinden hazırlanacak.

Kitapta yer alan kütüphaneler

Salamanka Ünivertisesi Kütüphanesi, İspanya; Ulusal Kütüphane, Oval Salon, Paris, Fransa; Ulusal Kütüphane, Labrouste Salonu, Paris, Fransa; Sainte-Genevieve Kütüphanesi, Paris, Fransa; Senato Kütüp, Paris, Fransa; August Herzog Kütüphanesi, Wolfenbüttel, Almanya; Mafra Sarayı Kütüphanesi, Portekiz; El Escorial Manastırı Kütüphanesi, İspanya; Angelica Kütü, Roma, İtalya; Wiblingen Manastırı Kütü, Ulm, Almanya; Çek Cumhuriyeti Ulusal Kütüphanesi, Prag; St. Florian Manastırı Kütüphanesi, Avusturya; Güzel Sanatlar Kütüphanesi, Milano, İtalya; Joanina Kütüphanesi, Coimbra Ünivertisesi, Portekiz; Marciana Ulusal Kütüphanesi, Venedik, İtalya; Liverpool Halk Kütüphanesi Piction Okuma Salonu, İngiltere; Metten Manastırı Kütüphanesi, Almanya; Trinity College Kütüphanesi, Uzun Salon, Dublin, İrlanda; St. Gallen Manastırı Kütüphanesi, İsviçre; Duke Humphrey Kütüphanesi, Oxford, İngiltere; British Library, The Kings Library, Londra, İngiltere; Melk Manastırı Kütüphanesi, Avusturya; Strahov Manastırı Kütüphanesi, Prag; Admont Manastırı Kütüphanesi, Avusturya; Schussenried Manastırı Kütüphanesi, Almanya; Avusturya Ulusal Kütüphanesi, Viyana;

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/bilgelik-mabetleri_81379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!