Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Binayı Gözle İnceleme 3 Bin TL’den Başlıyor

Geçtiğimiz hafta Manisa’da, Ankara’da ve ardından Elazığ’da meydana gelen depremlerin ardından tüm yurdu deprem korkusu sardı. Vatandaşlar ise deprem testi yapan firmaların yolunu tuttu. Binalara yapılan deprem testleri üçe ayrılıyor. Gözle incelemenin ücreti 3 bin TL'den başlıyor.

yapi.com.tr
Binayı Gözle İnceleme 3 Bin TL’den Başlıyor

Geçen cuma günü Türkiye Elazığ, Sivrice'de meydana gelen depremle yasa boğuldu. Türkiye'nin 81 ilindeki vatandaşların aklında evlerinin depreme ne kadar dayanıklı olduğu sorusu var. İstanbul'da eylül ayında yaşanan deprem sonrası binalara deprem testi yapan firmalara yoğunluktan erişilememişti.

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre; İstanbul'da bir Kentsel Dönüşüm ve Müşavirlik firması sahibi İnşaat Yüksek Mühendisi Özcan Öz binalara yapılan deprem testlerinin farklı kategorilere ayrıldığını anlatıyor. Bu testler gözle kontrolü içeren ‘hızlı test’, riskli bina testi olarak bilinen ‘kattan numune testi’ ve her kattan numune alınmasını içeren ‘kapsamlı test’.

Gözle test 3 bin TL
Öz testleri şöyle anlatıyor: “Fiyatlar metrekare ve amaca göre değişiklik gösteriyor. Hızlı test diye tabir ettiğimiz test, gözle kontrol edilen testtir. Çatlak ve kolondaki hasarlara bakılır. Fiyatı 0-bin 500 metrekare arası için 3 bin TL'den başlar. Ortalama 45 dakika sürer.”

Riskli test 4 Bin 500 TL
“Riskli bina testi diye tabir ettiğimiz testte, tek kattan numune alırız. Fiyatı 0-1500 metrekare arası için 4 bin 500 TL'den başlar. Sonrasında ise her 500 metrekarede 500 TL artar.”

Kapsamlı test metrekare başı 8 TL
“Bir de kapsamlı test diye tabir ettiğimiz test vardır. O testte ise her kattan numune alırız. 10 kattan fazla yapılarda uygulanır. Fiyat metrekare başına 8 TL'den başlar.”

Bina riskli bulunursa ne oluyor?
İstanbul'da Yapı ve Danışmanlık firmasın sahibi bir İnşaat Yüksek Mühendisi bakanlığın yetkilendirdiği resmi kuruluşlardan bina için değerleme raporu alınması gerektiğini söylüyor. Eğer bir binaya riskli raporu verilirse 2 ay içinde binanın yıkılması ya da güçlendirilmesine yönelik resmi tebliğ yapılıyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/binayi-gozle-inceleme-3-bin-tlden-basliyor_177336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!