Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bir Müze Açtı Hayatı Değişti

Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern'in kurucusu ve 5 yıldır da yöneticisi. Adı hep 'Türkiye'nin en güçlü kadınlarından biri' olarak geçiyor. Ama o, böyle anılmaktan hoşlanmıyor. "Gülüyorum bu tespitlere. Güçlü bir kadın olmak gibi bir derdim yok." diyor.

Zaman Pazar
Bir Müze Açtı Hayatı Değişti

br />
Müze, sergilerinin dışında restoranı, kafesi, kütüphanesi ile bir "buluşma mekanı" olma yolunda ilerliyor.

Evet, çok yönlü bir iletişim platformu... Yola çıkarken hedefimiz, çağdaş müzecilikti, değişken ve dinamik bir yapıyı amaçladık. Günümüzde artık müzecilikte statik mekanlar yerine değişken sergiler, etkinlikler var. Bir restoranı, hediyelik eşyanın satıldığı bir dükkanı, kütüphanesi, fotoğraf galerisi, sineması, eğitim atölyeleri var. Bütün bunlar değişik kitleleri müzemize çekebilmek için. Müzemizde çeşitli eğitim etkinliklerinin yanında klasik müzik, caz konserleri yapılıyor, kütüphanemizde çocuklar için yazarlık atölyeleri gerçekleşiyor, konferanslar yapılıyor, dans ve tiyatro gösterileri sunuluyor. Çağdaş sanat, fotoğraf, sergiler, sinema ve edebiyat üzerine konuşma dizileri gerçekleşiyor. İstanbul Modern Sinema'da belli temalarda çeşitli ülkelerin filmleri gösteriliyor. İstanbul Modern bu yıl içinde ilerici müzecilik uygulamaları dolayısıyla ödül aldı.

Ne ödülü?

Avrupa Müzeler Forumu'nun düzenlediği 32. Avrupa Müze Forumu'nda İstanbul Modern'e yenilikçi olma başarısından dolayı özel ödül verildi. Kısa sürede bu başarıya ulaşmak, ödüllendirilmek bizi çok mutlu etti.

Bu başarının sırrı nedir?

Bu başarıda yerel yönetimler, kamu yönetimi ve özel sektör işbirliğinin güçlü olmasının büyük payı var. Bu benzersiz işbirliği, en büyük zenginliğimiz. Başbakan'ımız bize böyle bir mekânı kullanma hakkını verdi, belediyeler yardım etmese, sponsorlar destek vermese bu sonuçları alamazdık.

Sizin sanatla ilişkiniz ne boyutta?

Sanat ile ilişkimde üretmekten çok, iyi bir izleyici olmayı yeğlerim.

Eşinizin zengin bir koleksiyonu olduğunu biliyoruz.

Aileden, Nejat Bey'den gelen bir gelenek. Sanat ve dolayısıyla kurmuş olduğu İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, kayınpederimde bir tutkuydu...

Vaktinizin çoğu İstanbul Modern'de mi geçer?

Hep buradayım. Vaktimin çoğunu alıyor. Bundan da şikayetçi değilim. Müzenin ilk yıllarında, bu yoğun tempoyu işler oturana kadar devam ettireceğimi düşünüyordum. Ama yapacak o kadar çok iş var ki... Tempo artarak sürüyor.

Siz şikâyetçi değilsiniz, ya eşiniz?

Bülent de şikâyet etmiyor. Çocuklar da eğitimleri için yurt dışında olduklarından sorun yok.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-muze-acti-hayati-degisti-_75313.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!