Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bodrum Otogar Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Bodrum Torba Kavşağı'nda 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde yapımı devam eden Bodrum Otogarı'nda incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün otogarın tamamlanmasıyla Bodrum şehir içi trafiğinin bir nebze olsun rahatlayacağını, Otogar'ın çatısındaki güneş panelleriyle de kendi enerjisini üreteceğini söyledi.

yapi.com.tr
Bodrum Otogar Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Bodrum Otogarı'nda incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yenilikçi ve Muğla'ya yakışan hizmetleri yaşadıkları şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İHA'da yer alan habere göre; Başkan Gürün; “Muğla güneşlenme süresi bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan bir şehir. Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisinden olabildiğince fazla yararlanmak istiyoruz. Bodrum Otogarımız'ın çatısı da güneş panellerinden oluşacak ve kendi enerjisini üretecek. Ayrıca yeni otogarımızda artan elektrikli arabalar için şarj istasyonları da olacak. Mevcut otogarımızın Bodrum ilçemizin en işlek yerinde olması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı da yeni otogarımız faaliyete girdiğinde bir nebze olsun azalacak. Muğlamız'a yakışan, koruyan ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetleri yaşadığımız şehre kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 74 Milyon TL'ye mal olacak Bodrum Otogarı çalışmalarının yüzde 40 tamamlandı. Önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanan Bodrum Otogarı'nda 21 otobüs peronu, 45 minibüs peronu, 157 açık otopark, 19 kapalı otopark, 8 engelli otoparkı olacak şekilde tasarlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha tesisleri, Menteşe Otogarı, Bodrum Ek Hizmet Binası'ndan sonra güneş enerjisinden yararlanan dördüncü tesisi olacak. Türkiye'de bir ilk olarak Bodrum Otogarı'nda 6 elektrikli araç şarj istasyonu vatandaşlara hizmet verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-otogar-yapim-calismalari-devam-ediyor_175268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!