Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Borçka'da Sıvasız ve Boyasız Bina Kalmayacak

NTV Yeşil Ekran kuşağı ile gündeme gelen Artvin'in Borçka ilçesindeki, sıvasız ve boyasız 170 binada çalışmalar başladı. İlk aşamada 21 bina yenilendi.

yapi.com.tr
Borçka'da Sıvasız ve Boyasız Bina Kalmayacak

Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan yaklaşık 300 binanın 170'inde sıva ve boya yoktu. Bu konu, NTV Yeşil Ekran kuşağında gündeme getirilince; Borçka Belediyesi harekete geçti. İlçedeki sıvasız-boyasız binaları tesbit eden Borçka Belediyesi, bina sahiplerini ziyaret ederek sorunun sakıncalarını dile getirdi. İkna edilen bina sahipleri, işyeri ve konutların sıvanmasını ve boyanmasını kabul etti. Borçka Belediyesi, bina sahiplerine kum ve iskele desteği verdi. Sıva ve boya işlemi için yüzde 30 oranında indirim sağlandı.

NTVMSNBC'nin haberine göre Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, "Bu çalışmayı ev gezileriyle başlatıp teknik elemanlarımızla, boya yapıldığında ne gibi olumlu şartların oluşacağını izah etmeye çalıştık. Bu ilçemizde tamamen kabul bulan bir proje oldu. Yöre halkı binalarını boyatmak için kuyruğa girdi" dedi.

Çoruh Nehri üzerinde kurulu bulunan ilçedeki bütün binaların, 2013'ün sonuna kadar sıvanıp boyanması ve görsel değişimin tamamlanması bekleniyor. Bu değişimin, Karadeniz'deki diğer yerleşim birimlerine de örnek olması umuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/borckada-sivasiz-ve-boyasiz-bina-kalmayacak_103224.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!