Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bozuk Ormanlık Alanlar, Köylüye Tahsis Edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, orman vasfını yitirmiş bozuk orman köyüne yakın alanları orman köylüsüne tahsis edeceklerini duyurdu.

yapi.com.tr/AA
Bozuk Ormanlık Alanlar, Köylüye Tahsis Edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik ile birlikte DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Adana genelinde yaptırılacak 130 milyon lira tutarındaki sulama, gölet ve taşkın korumayla ilgili 10 tesis için İmamoğlu ilçesinde düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Adana ve İmamoğlu'na, heybeleri dolu geldiğini ve kentin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Eroğlu, halkın hizmetkarı olduklarını, hizmet müjdesi vermeye geldiklerini ifade etti.

Eroğlu, geçen yıl Adana'ya geldiğinde 29 hizmet müjdesi verdiğini anımsatarak, ''Barajlar, göletler, sulama tesisleri ve orman yatırımları gibi hizmetler yapılıyor. Bu sefer de 29 müjdeye ilave olarak 28 müjdeyle buraya  geldik. Bunların toplam maliyeti 675 milyon lira. Bu, Adana ve İmamoğlu'na hayırlı osun, bereket getirsin inşallah. Bin günde bin gölet projemiz vardı. Biz böyle çalışıyoruz. Bugün de bunların bazılarının temelini atacağız'' dedi.

Adana'nın mümbit topraklarının tamamının sulanmasını sağlayacaklarını dile getiren Erdoğlu, şöyle konuştu:

''Bu tesisler, tarımsal verimin artmasını, istihdama katkı sağlayacak. Türkiye'de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Türkiye'nin halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi. Paralar hep faiz lobisine gidiyordu. Allah'a şükür biz paramıza, pasaportumuza ve devletimize itibar kazandırdık. Biz büyük bir milletiz ve şanlı bir tarihimiz var. İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. İkinci büyük hedefimiz ise 2053. Yani İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümünü 2053 yılında kutlayacağız. İnşallah geleceğimizin teminatı bu gençler 2053 yılında şanlı bayrağımızı daha da yükseklere dikecek. 21. asır bizim milletimizin asrı olacaktır''

'3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduk'

Arıcıların üretip yurt dışına satmalarını sağlamak için bal ormanları kurduklarını ve en büyük ağaçlandırmayı yaptıklarını belirten Eroğlu, ağaçlandırmanın önemli olduğunu ve 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.

Eroğlu, yeni başlattıkları çalışma kapsamında  bozuk ormanlık alanları rehabilite ederek fıstık çamı ormanları oluşturacaklarını ve bu alanların da parsel parsel ayrılarak orman köylüsüne gelir elde etmek üzere kura ile tahsis edileceğini açıkladı.

Bu alanların ilk 3 yıl bakımının orman teşkilatına ait olacağına dikkati çeken Eroğlu, ''Orman teşkilatı, orman köylüsünün hasmı değil, hısımıdır. Bu fıstık çamı ormanlarının bakımı bize, geliri ise köylülerimize ait. Vatandaşlarımıza bu alanlarla ilgili sertifika da vereceğiz'' dedi.

Eroğlu, Sağlık, Ulaştırma, Milli Eğitim bakanlıklarının Türkiye'de önemli yatırımlara imza attığını, TOKİ'nin 3 milyon vatandaşı ev sahibi yaptığını da söyledi.

Hizmetlerin anlatmakla bitirilemeyeceğini dile getiren ve bakanlığıyla ilgili Adana genelinde yapılan ve yapılacak yatırımları da anlatan Eroğlu, ''Şu ana kadar hükümetimiz Adana'da 14,5 milyar lira yatırım yapmış.  Başbakanımız Adana'ya çok önem veriyor. Adana unutulmuş bir ildi. Hastaneler, yollar, sağlık tesisleri, göletler, ve sulama tesisleri gibi hizmetler hükümetimiz döneminde yapıldı'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bozuk-ormanlik-alanlar-koyluye-tahsis-edilecek_117091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!