Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ormana 7 Metreden Bakacaklar

İzmit'te Orman Genel Müdürlüğü'nün fidanlığında 'uygulamalı doğa eğitim merkezi' kurulacak. Türkiye'de bir ilk olacak merkezde 550 metre uzunluğunda ve 7 metre yükseklikteki yürüyüş parkurunda gezenler aşağıdaki yaban hayvanlarını izleyecek.

yapı.com.tr/AA
Ormana 7 Metreden Bakacaklar

Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürü Nevzat Alğan, Türkiye ’nin ilk ‘uygulamalı doğa eğitim merkezi’ kuracaklarını açıkladı. Tabiat ile uyumlu mekanlar inşa ederek biyolojik çeşitlilik ve önemi hakkında halkı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Alğan, “İnsanlara doğayı ve yaban hayvanlarını sevdirmek istiyoruz. Bizim açacağımız merkezin Avrupa ’da örnekleri var ama Türkiye’de başka bir örneği yok. Bu proje hayata geçtiğinde Türkiye’de bir ilk olacak. İnsanların orman içinde, yaban hayvanlarının dolaştığı bir ortamda 7 metre yükseklikte gezmesini sağlayarak onlara doğa eğitimi vereceğiz. Yaralı karacaları iyileştirdikten sonra bu alana bırakacağız. İnsanlar burada yaban hayvanlarının içinde dolaşacak” dedi.

Proje çizimi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) desteğiyle yapıldığını belirten Alğan, Kocaeli'nin bir sanayi üssü olmasına rağmen sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ve bozulmamış doğal dokusu ile özel bir şehir olduğunu vurguladı.

Hedef ilkokul öğrencileri

Alğan, Türkiye'nin ilk uygulamalı tabiat eğitim merkezi projesinde hedef grubun ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri olduğuna dikkati çekerek, bunun yanında biyolojik çeşitlilik ve yaban hayatı ile ilgilenen, doğal hayatla iç içe bir mekan arayışında olan üniversite öğrencileri ile eğitimciler, akademisyenler ve toplumun her kesiminden bireylerin bu projeden yararlanmasını istediklerini belirtti.

Burada Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yapacakları çalışma kapsamında kentte bulunan bitkilerin tohumlarını saklayıp, üretimini yapacaklarını anlatan Alğan, akademisyenlerin de çocuklara laboratuvarda eğitim vereceğini kaydetti.

Alğan, projenin 1,5-2 milyon liralık bir maliyeti olduğunu dile getirerek, merkezin inşaatını 2015'in sonlarına kadar tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Orman Genel Müdürlüğü'nün İzmit'teki 20 dönümlük fidan sahasında inşa edilecek merkezde, sergi ve konferans salonu, similasyon merkezi, uygulama laboratuvarı, çocuk oyun alanları, eğitici bahçe oyunları bölümü de bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ormana-7-metreden-bakacaklar-_118779.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!