Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bu Kapaklar 9 Bin 234 Kazaya Sebep Oldu!

Bilinçsiz yapılan rögar kapakları, trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Gelişi güzel yollara yerleştirilen rögar kapakları sebebiyle 2013 yılında 9 bin 234 trafik kazası oldu. Kazalar sonucunda, binlerce araçta maddi hasar meydana geldi.

yapi.com.tr
Bu Kapaklar 9 Bin 234 Kazaya Sebep Oldu! Foto: Selçuk Kapuci /CHA

CHA'nın haberine göre, rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olmaması seyahat konforunu bozan ve araç yönetimini tehlikeye sokan bir durum. Yol kaplama seviyesinden aşağı ve yukarı kotta olan rögar kapaklarına çarpan araçların lastiklerinin patlıyor, jantlar hasar görüyor, ön sistem ve süspansiyon sistemleri bozuluyor. Rögar kapaklarının, yollarda bilinçsiz yapılması bu gerekçelerden dolayı kazalara sebep olurken, araçlarda da maddi hasara neden oluyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Derneği'nin (TŞOF) verilerine göre 2013 yılında rögar kapakları ve bu tarz cisimlerin sebep olduğu trafik kazaları 9 bin 234. Aynı gerekçeyle yoldan çıkıp kaza yapan araç sayısı ise 13 bin 234.

Vatandaş mağdur oluyor

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinden yüksek veya alçak kotta olmasının sürücülere büyük masraflar açabileceğini ifade eden Apaydın, “Bu kapakların bilinçsizce yapılmasından dolay hasar gören araçların ekonomik ömürlerinden çok değer kayıpları olmaktadır. Hasar gören araçların ikinci el fiyatları düşmektedir. Bu da hiç hasarı olmayan ama sırf rögar kapağı yüzünden aracı zarar gören vatandaşımızı mağdur etmektedir. Rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde olması için yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşların bu duruma özen göstermeleri gerekmektedir. Kamuoyunun bu konuda baskı grupları oluşturarak ilgilileri ve yetkilileri zorlamalıdır. Rögar kapaklarına bağlı olarak kaza yapan kişiler hukuki ve cezai müeyyidelerin uygulaması için haklarını aramalıdır" diye konuştu.

"Avrupa çok hassas"

Yurt dışında rögar kapakları konusunda çok hassas davranıldığına da dikkat çeken Apaydın, şöyle devam etti: "Avrupa ülkelerinde rögar kapaklarının yol kaplaması seviyesinde tutulmasına büyük özen gösterilmektedir. Nadiren gayri nizami rögar kapaklarına rastlanılmaktadır. Rögar kapaklarının yol kaplaması üzerinde olması kabul edilebilir bir durumdur. Yeter ki nizami olsun. Rögar kapakları nizami değilse, araçlara verdiği zararlar ve trafik kazaları nedeniyle ekonomiye zarar vermektedir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-kapaklar-9-bin-234-kazaya-sebep-oldu_118988.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!