Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Kaldırım Nerede?’ Kampanyası Başlıyor!

Sokak Bizim Derneği, kaldırımlardaki sorunlara dikkat çekebilmek amacıyla ‘Kaldırım Nerede?’ kampanyasını başlatıyor. İnteraktif bir katılımla gerçekleşecek proje, kaldırımlardaki sorunları bütün kentlilerle beraber tespit etmeyi amaçlıyor.

yapi.com.tr
 ‘Kaldırım Nerede?’ Kampanyası Başlıyor!

Kaldırımlar, yayalara güvenli yürüyüş alanı sunan sokağın temel parçasıdır. Her kentin güvenli ve kaliteli bir yaya erişimine sahip olması gerekiyor. Peki, şehirlerimizdeki kaldırımlar ne durumda? Kaldırımlarda arabaların park etmesi, dükkanların kaldırıma taşması, kaldırımların niteliksiz ve yetersiz olması, yürürken sürekliliğin bozulması, engelli erişimine uygun olmaması, kaldırımların standartlara uymaması, dar olması gibi pek çok sorunun farkında mıyız? Sokak Bizim Derneği, kaldırımlardaki fiziksel ve sosyal sorunlara dikkat çekebilmek amacıyla bir ilke imza atıyor ve ‘Kaldırım Nerede?’ kampanyasını hayata geçiriyor.

‘Kaldırım Nerede?’ kampanyası, Türkiye genelinde hakim bir soruna dikkat çekerek tüm yayaları kaldırımların mevcut durumunu analiz etmeye çağırıyor. Kaldırımda yürürken karşılaştıkları problemleri ‘Kaldırımölçer’ bandı ile işaretleyen katılımcılar, durumun fotoğrafını çekerek #kaldirimnerede etiketiyle sosyal medyada paylaşabilecekler. Kaldırımlardaki sorunlara yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan kampanya kapsamında çekilen fotoğraflar kaldirimnerede.sokakbizim.org sitesinde yayınlanacak. Bu kampanya aracılığıyla yerel aktörlerin dikkatini çekmeyi amaçlayan Sokak Bizim Derneği, kampanyayı kuruluş yıldönümü olan 5 Nisan’da başlatacak. ‘Kaldırımölçer’ bandının temini için info@sokakbizim.org adresine mail atmanız yeterli.

Tanıtım videoları Sarraf Galeyan Mekanik (SGM Stüdyo) tarafından hazırlanan ‘Kaldırım Nerede?’ kampanyasının kullanım kartlarını Melis Basmacı tasarladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-kaldirim-nerede-kampanyasi-basliyor-_107053.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!