Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bursa’da Tepki Çeken Yıkım

Sekiz yıl önce Bursa'nın Altıparmak Meydanı'na dikilen 'Yüzen Taşlar' heykelinin arkasındaki şelale yıkıldı. Yeni bir şelale yapılacağı iddia edilirken, Bursalılar "Bunun adı israf" diyerek tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Bursa’da Tepki Çeken Yıkım

2012 yılında Bursa’nın Altıparmak Meydanı’na Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ‘Yüzen Taşlar’ heykelinin arkasında şelale yıkıldı. Bursalılar yıkıma “Bunun adı israf” diyerek tepki gösterdi.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Karagöz-Hacivat ve gölge oyunlarının anısına dünyaca ünlü heykeltıraş Christian Tobin‘e yaptırılan Yüzen Taşlar heykeliyle birlikte yapılan ve geçen yıl açılan şelale bölümünün yıkılarak yerine Ankara Keçiören’deki şelaleye benzer bir şelalenin yapılmasının planlandığı iddia edildi. AKP’li eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe döneminde dikilen heykel ve çevresine harcanan para tartışmalara neden olmuştu.

Dönemin Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, gelen tepkiler üzerine, şunları söylemişti: “Yüzen Taşlar heykeli için BTSO tarafından ödenen miktar 649 bin liradır. Heykeltıraşa ödenen para 200 bin eurodur. Diğer maliyetler ise, taşın maliyeti, zemin ve çevre düzenlemesinin yapımına harcanmıştır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursada-tepki-ceken-yikim_176929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!