Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bilecik’te Tartışmalı Yıkım

Bilecik’te 8 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından belediyeye devredilen Gölpark’taki Yel Değirmeni Teras olarak bilinen tesis, kaçak olduğu gerekçesi ile İl Özel İdaresi tarafından valiliğin talimatı ile yıkıldı.

yapi.com.tr
Bilecik’te Tartışmalı Yıkım

Bilecik'te CHP'li belediye ile İl Özel İdaresi arasında yıkılıp yıkılmaması konusunda tartışma yaratan, belediyeye devredilen bir mesire yerindeki işletme, valiliğin talimatı ile İl Özel İdaresi tarafından yıkıldı.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre; AKP'li belediye başkanı döneminde yapılan ve 8 yıldır kullanılan işletmenin CHP'li belediye döneminde ‘kaçak olduğu öne sürülerek' yıkılması tartışmalara yol açtı.

İl Özel İdaresi tarafından 8 yıl önce AKP'li belediye döneminde Bilecik Belediyesi'ne devredilen Gölpark mesire yerindeki Değirmen Teras'ta yapılan tadilattan dolayı İl Özel İdare avukatları işletmenin Orman Müdürlüğü'ne ait olduğunu öne sürerek yanında getirdikleri kepçe ve kamyonlarla işletmeyi 20 Haziran tarihinde yıkmak istemişlerdi. Valinin talimatı ile yıkıma geldikleri öne sürülen İl Özel İdare avukatları ile belediye avukatları arasında uzun süren tartışmalar ve gergin dakikalar yaşanmıştı. Yaşanan gerginliklerin ardından kurum avukatları olayın yargıya intikal ettiğini belirterek olay yerinden ayrılmışlardı.

Yıkım kararını belediye uygular
CHP'li Bilecik Belediyesi'nin avukatları, böyle bir hakları olmadığını, belediye mücavir alanında İl Özel İdaresi'nin herhangi bir yıkım hakkı olmadığını ayrıca mahkemeden ‘yıkım kararı' çıksa dahi bunu belediyenin yapacağını söylemelerine rağmen işletmenin yıkımı İl Özel İdare tarafından gerçekleştirildi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Pelitözü Gölpark'ta yer alan ve Yel Değirmeni Teras olarak bilinen tesisin, 29 Haziran 2020'de Bilecik İl Özel İdaresi tarafından haksız bir şekilde ve hukuki prosedürler beklenmeden yapılan yıkım çalışmasına ilişkin Pelitözü Gölpark'ta bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Şahin, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri, Bilecik Belediyesi'ni şeffaf belediyecilik anlayışı ile yöneteceğimizi söylüyorum. Bu anlayışın bir gereği olarak, halkımıza belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde yer alan bir yapının, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından, hukuksuz bir biçimde yıkılması hakkında bilgi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi, Pelitözü Gölpark'ta yer alan ve Yel Değirmeni Teras olarak bilinen tesis, 29 Haziran 2020'de Bilecik İl Özel İdaresi tarafından haksız bir şekilde ve hukuki prosedürlerin üzerinden atlayarak yıkıldı. Pelitözü Gölpark'ta yer alan Yüzen Ada, Kayık, Yel Değirmeni ve Deniz Bisikleti ile beraberindeki diğer noktalar 27.11.2014 tarihinde İl Genel Meclisi kararıyla 27.01.2015 tarihinde İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi arasında imzalanan tahsis protokolü uyarınca Bilecik Belediyesi'ne devredildi. Böylece bu mekanlarda sözleşme, kiralama ve işletme gibi haklar kesin bir şekilde Bilecik Belediyesi'ne bırakılmıştı. Burasını ulusal bir park alanına çevirmek istiyoruz. Hem şehrimizi tanıtmış olacağız hem de vatandaşlarımızın daha çok nefes alacağı bir mekan haline getirmek istiyoruz. Bizler yapmaya onlar yıkmaya çalışıyor.  Yani bir seçim mağlubiyetini hazmedememek ve bunu halktan çıkarmak hiç hoş değil.” şeklinde konuştu.

Hukuk önünde hesap soracağız
Başkan Şahin, yıkım günü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın yaptığı eylemi de eleştirerek, “Yıkım esnasında görevlerini yapan Bilecik Belediyesi personeline baskı yapıldı ve görüntü alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarına bizzat İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant tarafından zor kullanıldı, kamera ile fotoğraf makinelerine el konuldu, içindeki veriler silindi. Biz bu haksız uygulamaların hesabını hukuk önünde soracak, gerekli girişim ve takibi yapacağız. Vatandaşlarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, yıkımın yapıldığı Pelitözü Gölpark'taki alana “Bilecik Belediyesi mücavir alanı içindeki bu yapı, Bilecik İl Özel İdaresi tarafından mahkeme kararı olmaksızın, hukuksuz bir işlemle yıkılmıştır!” yazılı afiş astı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bilecikte-tartismali-yikim_180725.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!