Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa’daki Konutların Yüzde 60’ı Kaçak

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Cevdet Yüce 1. derecede deprem bölgesi olan Bursa’daki konutların yaklaşık yüzde 60’ının kaçak olduğ

Ticaret
Bursa’daki Konutların Yüzde 60’ı Kaçak

b>İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Cevdet Yüce 1. derecede deprem bölgesi olan Bursa’daki konutların yaklaşık yüzde 60’ının kaçak olduğunu öne sürdü.

İmar mevzuatının yapım ve ruhsat aşamasında ciddi sıkıntı yaşandığına dikkati çeken Yüce, bunların vatandaşları kaçak yapıya yönelttiğini söyledi. Yıllardan beri devam eden yanlış uygulamalar nedeniyle Bursa’daki konutların yaklaşık yüzde 60’ının kaçak olduğunu ve Bursa’daki 225 bin konutun 135 bininin kaçak gözüktüğünü belirtti.

Bu rakamların adeta faciaya davetiye çıkardığını, dile getiren Yüce, 1. derece de deprem kuşağındaki Bursa’da bu binaların mutlaka rehabilite edilmesi gerektiğini bildirdi. İlin risk haritasının çıkarılması ve gözden geçirilmesi gereken binaların mutlaka güçlendirilmesi ve riskli binaların da yıkılması gerektiğini vurguladı.

Bursa Bölgesi’ndeki yapılaşmada şimdi alınmayacak önlemlerin ileride daha büyük risklere yol açaacağını belirten Yüce, imar mevzuatı ve ruhsat aşamasında vatandaşa kolaylıklar getirilmesi ve böylece depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesinin kaçınılmazlığının sağlanması önemle belirtip vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bursadaki-konutlarin-yuzde-60i-kacak_2965.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!