Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çam Fıstığı, Granit Ocağına Feda Edilmek İsteniyor

Bergama’nın Okçular Köyü’nde çam fıstığı, üzüm bağları ve zeytinliklerin bulunduğu bölgede granit ocağı açmak için başlatılan ÇED süreci kapsamında yapılmak istenen Halkın Katılım Toplantısı’na köylüler izin vermedi.

yapi.com.tr
Çam Fıstığı, Granit Ocağına Feda Edilmek İsteniyor

İzmir’in Bergama ilçesi Kozak Yaylası’nda bulunan Okçular Köyü’nde çam fıstığı, üzüm bağları ve zeytinliklerin bulunduğu 95 hektarlık alanda granit ocağı açmak için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) süreci kapsamında yapılmak istenen Halkın Katılım Toplantısı’na köylüler izin vermedi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Okçular Köy Kahvehanesinde yapılmak istenen toplantıya bölgede yaşayan yurttaşların yanı sıra; Bergama Çevre Platformu, Dikili Kültür ve Çevre Platformu ve Ayvalık Tabiat Platformu, Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, CHP’li Meclis Üyesi Hasan Yaşar, İYİ Parti Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller katıldı. Projeye ilişkin düzenlenen halkın katılım toplantısının yapılacağı alanda tepkilerini dile getiren köylüler, projenin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel, projenin bölgeye zarar vereceğini belirterek, “Bu taş ocağı köyün 150 metre kadar yakınına gelen, 95 hektarı kapsayan devasa bir proje. Bu projenin doğadaki canlılara ve bu köyde yaşayan insanlara hiçbir hayrı yoktur. Bu toplantının yapılmasını istemiyoruz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cam-fistigi-granit-ocagina-feda-edilmek-isteniyor_187353.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!