Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taş Ocağının ÇED Toplantısına Köylüler Engel Oldu

Mersin'in merkez Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan Çukurkeşlik Mahallesi'nde yapılması planlanan taş ocağının ÇED toplantısına köylüler ve doğa dernekleri engel oldu.

yapi.com.tr
Taş Ocağının ÇED Toplantısına Köylüler Engel Oldu

Mersin'in yayla özelliğine sahip mahallelerinde yapılması planlanan taş ocağı projesinin ÇED toplantısı vatandaşların tepkileri üzerine yapılamadı.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; Çukurkeşlik mahallesinde yapılması planlanan taş ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısının yapılacağı alanda toplanan çevreciler ve vatandaşlar, dövizler açarak protesto eylemi yaptı. Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı ÇED toplantısı tepkiler üzerine yapılamadı. Tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile diğer yetkililer toplantının yapılmadığına yönelik tutanak tutarak bölgeden uzaklaştılar.

Eylemde konuşan Çukurkeşlik Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuş, “Burada taş ocağının yapılmasına izin verirsek yarın bir gün çocuklarımıza bu durumu açıklayamayız. Biz burada taş ocağı istemiyoruz. Eğer yapılırsa 2 gün sonra çöp olacağız. Buna da her türlü karşıyız. Direneceğiz” dedi.

Çukurkeşlik Doğal Hayatı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdullah Şahin ise “Küresel ısınma yüzünden zaten derelerimiz kuruyor. Balıklar ölüyor. Bunlara çare bulmak gerekirken burayı tamamen yok etmenin hiçbir anlamı yok. Biz üretmezsek gidip de gökdeleni mi kemireceksiniz? Biz üretmezsek siz bitersiniz. Dağımıza, toprağımıza, taşımıza dokunmayın. Biz istemiyoruz.” diye konuştu.

Mersin Doğa ve Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar'da şunları söyledi: “Yaşam hakkımız elimizden alınıyor. İşimizi aşımızı elimizden alan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Geleceğimizi yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Suyumuzu, havamızı koruyacağız. Bunu bitirmek isteyenlere karşı sonuna kadar direneceğiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocaginin-ced-toplantisina-koyluler-engel-oldu_186172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!