Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Taş Ocağının Genişlemesini Köylüler Durdurdu

Kuşadası Yaylaköy'deki taş ocağının genişletme talebi için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı, köylülerin açtığı dava sonucu iptal edildi.

yapi.com.tr
Taş Ocağının Genişlemesini Köylüler Durdurdu

Kuşadası Yaylaköy'de Tüllüoğlu Dağı bölgesindeki taş ocağının genişletme talebi için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı iptal edildi. Aydın 2. İdari Mahkemesi, Kirazlı Köyü Sulama Kooperatifi, Kirazlı Köyü Ekolojik Yaşam Derneği, Eko Sistem Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile köylüler Nihat Fırat ve Hüseyin Özdemir tarafından açılan davayı sonuçlandırarak işletmenin talebinin reddine karar verdi.

BirGün’den Serap Dalkılıç’ın haberine göre; kararın gerekçesinde, “Proje alanları zeytinlik alan içerisinde kaldığı, çevresindeki 3 kilometrelik alan içinde yoğun olarak zeytinlik alanların bulunduğu, kalker madeni ocağının ve kırma eleme tesisinin işletilmesi nedeniyle ortaya çıkacak olan tozun zeytinliklerin vegatatif ve generatif gelişmesine mani olacak nitelikte olduğu, su kaynaklarına ve faunaya zarar vereceği, orman bitki örtüsünde erozyona sebep olacağı” ifadelerine yer verildi.

Davacılardan Kirazlı Köyü Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat, “Mahkeme hem 2016 hem de 2019 yılı için verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararını reddetti. Bir kez daha köylüler ve yaşam alanı savunucuları kazandı.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tas-ocaginin-genislemesini-koyluler-durdurdu_183419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!