Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Camilerin Kaderi 19 Bin Dolara Bağlı

İstanbul’daki tarihi camilerin kaderini etkileyecek bir proje 19 bin dolar yüzünden gerçekleştirilemiyor. Tarihi camilerin depreme dayanıklılı

NTV-MSNBC



b>İstanbul’daki tarihi camilerin kaderini etkileyecek bir proje 19 bin dolar yüzünden gerçekleştirilemiyor.
Tarihi camilerin depreme dayanıklılıklarının belirlenmesi amacıyla oluşturulan proje 19 bin dolarlık sismik kayıt cihazının alınamaması nedeniyle sürekli erteleniyor.
Edirnekapı’daki Mihrimah Sultan Camii yılların yorgunluğunu taşıyor. Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden biri olan 500 yıllık cami 17 Ağustos depreminde önemli zarar gördü. 15. yüzyılda yapılan Fatih Camii’nde de durum aynı.
Depremin camilerde yarattığı hasarları izleyen Prof. Dr. Görün Arun ve ekibinin hazırladığı projede, tarihi değeri yüksek ve büyük risk taşıyan 8 cami belirlendi. Bu yapıların depreme dayanıklılıklarını hesaplanması planlanıyor. Ancak, 19 bin dolarlık sismik kayıt cihazı alınamadığı için proje hayata geçirilemiyor.
Proje kapsamında İstanbul’un çeşitli yerlerindeki Küçük Ayasofya, Bodrum, Molla Zeyrek, Arap, Ahi Çelebi, İskele, Mihrimah Sultan ve Fatih camilerinin bir an önce depreme dayanıklılıklarının ölçülmesi gerekiyor. Aksi takdirde deprem olmadan bile bu yapılardan geriye korunacak fazla şey kalmayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/camilerin-kaderi-19-bin-dolara-bagli_3199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!