Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çamlıca'dan Mecidiyeköy'e Teleferik

Özel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Çamlıca Cami projesi kapsamında Mecidiyeköy-Çamlıca arasına teleferik yapılacağını söyledi.

2 Çamlıca'dan Mecidiyeköy'e Teleferik

NTV’de canlı yayınına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 8 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayacak caminin hafriyat çalışmalarının Mart'ta başlayacağını açıkladı.

Caminin 2015 sonuna doğru, Üsküdar-Sancaktepe metrosuyla eş zamanlı olarak faaliyete geçeceğini belirten Kara, "Camiye teleferikle Mecidiyeköy'den ulaşılabilecek. Daha sonra da Büyük Çamlıca-Küçük Çamlıca için teleferik projesi var" dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Biz, projeye göre ruhsat verdik. Mart ayının 2 ya da 3. haftasında hafriyat çalışmaları başlamış olacak. Hazineden tahsis alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Cami Yaptırma Derneği'ni görevlendirdi.

Arazinin tamamı 250 bin metrekare. Bu alanın 15 bin metrekaresine cami, diğer alanlarda ise gezi ve fotoğraf çekim yer alanları yer alacak.Yaklaşık 4 ay boyunca hafriyat buradan Maltepe'deki dolgu alanına taşınacak. 80 milyon TL'ye mal olacak. 2.5 yıl sonunda da bitmiş olacak. 2015 tarihi önemli çünkü; Üsküdar-Sancaktepe metrosunun da bittiği tarih olacak. Bizim için en heyecanlı kısmı radyasyon yayan, anten kirliliğinden de kurtulacağız. Antenler Küçük Çamlıca'ya taşınacak. Büyükşehir Belediyesi'nin, Mecidiyeköy'den Avrupa'dan Asya'ya teleferik projesi var."

http://www.yapi.com.tr/haberler/camlicadan-mecidiyekoye-teleferik_104282.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • Cemaatsiz tepeye cami yapmayı düşünen akıl, oraya cemat nakli için de teleferik düşünür elbet. Deniz seviyesinden 60-65 mt yukardan boğazı geçecek teleferiği lodosta düşünemiyorum; cemaat biner mi bilmem ama huysuzluk yapıp uyumayan bebeklerin çok hoşuna gideceği kesin. YANITLA

    emel aytekin 27.2.2013

    Bu teleferik fikri de, Çamlıca Tepesi'ne cami yapılması fikrinin ne kadar doğru bir karar olduğunun ifadesidir...Bu durumda, "cami ne için, kim için ve nasıl yapılır"ı sorgulamak gerek sanırım. Bu proje için sonuçlar sıkıntı doğuracaksa (ulaşım gibi), yapılacak işte bir şeyler öngörülmemiş ve problem yaratacak demektir. Zararın neresinden dönülse kardır düşüncesindeyim. Özetle yapılan absürtlüğü telafi edecek büyük bir absürtlük daha yapılmadan birileri buna bir dur dese herkesin hayrına olur.

2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!