Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Minareler Bir Ay Sonra Yükselecek!

İstanbul’un yeni simgelerinden olması planlanan Çamlıca Camii’nin temeli bitti, alt katlardaki atölye, otopark ve sergi salonu inşaatı sürüyor.

yapı.com.tr
Minareler Bir Ay Sonra Yükselecek!

Vatan Gazetesi'nden Oğuz Yeter'in haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çamlıca tepesine yapılacak olan camii için yüzlerce işçi gece-gündüz mesai harcıyor. 2016’da ibadete açılacak caminin temeli tamamlanırken, 4 bloktan oluşan yapının alt katlarında yer alacak sanat atölyesi, konferans salonu, kütüphane, otopark ve sergi salonun inşaatı ise devam ediyor. Çamlıca Tepesi’nde yapımı devam eden caminin yaklaşık 1 ay sonra minarelerinin yükseleceği belirtiliyor.

İstanbul silüetine farklı bir görünüm kazandırması beklenen proje 57 bin 500 metrakerelik arsa üzerine inşaa ediliyor. 3 bin 40 araçlık otopark, 1000 kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekarelik kütüphane, 3 bin 435 metrekarelik sanat galerisi, 10 bin 950 metrekarelik müze ve çeşitli sanat atölyeleri bulunacak camide aynı anda 37 bin 500 kişi ibadet edebilecek. Çamlıca Cami’nin bünyesi ayrıca botanik bahçesi, yürüyüş yolları, seyir terasları ve dinlenme mekanları da olacak. Yapılması planan yürüyüş yollarında camiye gelenler ibadet ettikten sonra çıplak ayakla toprak parkurda yürüyüp stres atabilecek.

107 metre

Projenin toplam maliyeti 135 milyon lira. Caminin oturum alanı 15 bin m2 olacak. Kubbe yüksekliği ise 70.45 metreyi bulacak. 6 minarede toplam 16 şerefe inşaa edilecek. 6 minareden olaşacak caminin 4 minaresi 107 metre, 2 minare ise 90 metre uzunluğunda tasarlandı.

ETİKETLER: Çamlıca Camisi
http://www.yapi.com.tr/haberler/minareler-bir-ay-sonra-yukselecek_115862.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!