Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Boğaz'a Teleferik" İlkokul Öğrencisine Ait

Bursa'da yaşayan lise öğrencisi, 6 yıl önce ilkokuldayken hayal edip maketini yaptığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a gönderdiği "İstanbul Boğazı'nın teleferikle geçilmesi projesi"nin yapımına başlanacağını öğrenince çok sevindi.

yapi.com.tr/AA
"Boğaz'a Teleferik" İlkokul Öğrencisine Ait

Bozüyük Fen Lisesi öğrencisi Bekir Kurt, İnegöl Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu'nda 4'üncü sınıfa giderken 2007 yılında bir proje yarışması düzenlendiğini  ve "İstanbul Boğaz Geçidi İçin Teleferik Projesi" hazırlayıp etkinliğe katıldığını anlattı.İstanbul'a hayran olduğunu ve bundan dolayı projesini bu kente yönelik oluşturduğunu dile getiren Kurt, şöyle devam etti:

"Projeyi ailemle beraber hazırladık. Bir maketini hazırladık. Öğretmenim Hatice Kılıç ve müdürüm Hüseyin Avni Okumuş, sağ olsunlar desteklerini eksik etmedi. Onların yardımlarıyla bir mektup yazdım ve bununla maketin fotoğraflarını ve proje dokümanını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderdik. Sağ olsunlar kendileri cevap vermemezlik yapmadı. İki gün sonra bize geri döndüler. Beni birisi aramıştı. Yanlış hatırlamıyorsam Belediye Başkanımız Kadir Topbaş aramıştı. Bana bilgisayarımın olup olmadığını sordu. Projenin uygulanabilirliğini düşündüğünü anlatmıştı ve teşekkür etmişti."

Birkaç gün önce gazete haberlerini okuyan arkadaşlarının, İstanbul Boğazı'nın teleferikle geçişi için proje hazırlandığını söylediğinde çok mutlu olduğunu anlatan Kurt, şunları kaydetti: "Bu projede annem, babam, eski öğretmenim ve okul müdürümün emekleri çok büyük. Teleferik projesinin yapılacağını duyduktan sonra 'Belki bizi de temel atma programına çağırırlar, bizi de açılışa çağırırlar' diye düşündüm. Sayın Başkan Kadir Topbaş'a teşekkür ederim. En büyük hayalimi gerçekleştiriyorlar. Zamanın en büyük bilgisayarını göndermişti. Şimdi tekrardan büyük bir hayalim olan teleferik projesinin açılışına beni de davet ederse çok memnun olurum." Kurt, projeyi, İstanbul trafiğinin çözümüne yönelik olarak planladığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bogaza-teleferik-ilkokul-ogrencisine-ait_111531.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!