Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Çanakkale Köprüsü Projesi Kent Ekonomisini Canlandırdı’

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Engin, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün proje aşamasındayken Çanakkale ve çevresinde ekonomik hareketlilik yaşandığını belirterek, 1 yıl önceden büyük kuruluşların yatırım planları ve projeleri ile kente geldiğini belirtti.

yapi.com.tr/AA
‘Çanakkale Köprüsü Projesi Kent Ekonomisini Canlandırdı’

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, 18 Mart Köprüsü ile turizmden yeteri kadar pay almayan kentin ulaşımın kolaylaşmasıyla turizmde hareketlilik yaşayacağını söyledi. 18 Mart Köprüsü henüz proje aşamasındayken Çanakkale ve çevresinde hareketliliğin başladığını dile getiren Engin, projeden bir yıl önce bölgede büyük kuruluşların yatırım planları ve projelerinin hayat bulmaya başladığını aktardı.

Çanakkale’nin Avrupa ve Asya kıtalarının birleşmesinde önemli bir ulaşım noktası olacağını kaydeden Engin, “Köprü bölgenin sanayi ve ticaret alanında ivme kazanmasına yol açacak. Yatırım projelerinin çoğalması ile birlikte istihdam artışını da hızla şahit olacağız. Köprünün hizmete alınmasından sonra yukarıda anlattıklarımızın hayata hızla geçeceğini göreceğiz. Yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının bu bölgelerde yer alacaklarını, büyüyeceklerini öngörüyoruz’’ dedi.

ÇTSO’nun son bir yıl içinde hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi veren Bülend Engin, ‘’Biz göreve geldiğimiz günden bu yana ÇTSO’yu evrak tanzim odası olmaktan çıkardık. Kentin ve bölgenin gelişimi için öncü güçlerden biri haline getirdik. Hem proje hem de çözüm üreten bir anlayış geliştirdik. Çanakkale için ne yapsak azdır diyerek bir çok hayali gerçeğe dönüştürdük. Son bir yılda Ezine Gıda İhtisas OSB projesi gerçeğe dönüştü. Bakanlık tarafından onaylandı. Bu proje Çanakkale’nin geleceğine ilk adımını attı” diye konuştu.

‘Troya Yılı’ Çanakkale turizmine can suyu verecek

2018 yılının Troya Yılı olması için sürdürdükleri çalışmaları başarıyla sonuçlandırdıklarını aktaran Engin, “Bu proje Çanakkale turizmine can suyu verecek. Kültür ve Turizm Bakanımız 2018 yılını “Troya Yılı” ilan etti. Daha da ileri gittik. Yıllardır hayalimiz olan Çanakkale Midilli arası feribot seferleri Mayıs ayında başlıyor. Bu başarıların altında bakanlarımız, vekillerimiz, valimiz, çalışma arkadaşlarımız kadar Çanakkale TSO’nun da imzası var’’ şeklinde konuştu.

'Kentin markalaşması için çok sayıda projemiz var’

Yaptıkları çalışmalarda sürekli büyüyerek ilerlediklerini söyleyen Engin, “Mesela üniversitemize ÇTSO Ar-Ge merkezi kurduk. Bu merkez yetersiz kalsın ki yenisi yapılsın. üyelerimiz için Çanakkale Ticaret Sitesi Projemiz var. Bu kurulsun ki yenisini gündemimize alalım. Keza Ezine’nin dışında Çan’a da OSB kurulması için talepte bulunduk. Midilli seferlerinden sonra isteriz ki Çanakkale’ye kruvaziyer gemiler de yanaşsın. Yıllardır engellenen Yat Limanı Projesi de Çanakkale’ye kazandırılsın. Çok yönlü çalışmalarımız var. Hem Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile ortak yürüttüğümüz bir çok proje, hem de ÇTSO olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar var. 2018 Troya Yılı gibi.Çanakkale’ye hava ulaşımının sağlanabilmesi için İstanbul Haliç’ten deniz uçakları seferini gündemimizde daima tutuyoruz. Daha önce bu konuda sonuca ulaştık. Seferlerin başlamasına az bir süre kala Temmuz 2013’te çıkarılan bir yönetmelikle maalesef bu uçuşlar gerçekleşememiştir. Çanakkale Boğazı iniş ve kalkış için yasaklanmıştır. Bunun üzerine farklı yerler arandı ancak uygun bir yer bulunamadı. Çanakkale için önemli olan bu ulaşım alternatifinin hayata geçirilmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yat Limanı Çanakkale’yi turizmde üst seviyelere sıçratacak

ÇED olumlu raporunu aldıkları Yat Limanı Projeleri olduğunu ancak Çanakkale Belediyesi’nin, AVM yapımına olumlu görüş verdiği alanda, hava mania hattında kaldığı ve Atatürk Caddesi trafiğini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle Yat Limanı hakkında Bakanlığa olumsuz görüş bildirdiğini belirten Engin, “Yat Limanı Çanakkale’yi hızla turizm alanında üst seviyelere sıçratacak ve bu sinerjiyle yatırımlar hızlanacak” dedi.

Kruvaziyer iskelesine de ihtiyacımız var

Kentin kruvaziyer iskelesine de ihtiyacı olduğunu belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, ‘’Varlıklı turistlerin uğrak noktası olması için bu şart. Kruvaziyerler Boğaz’dan geçip gidiyor. Duracak bir noktaları bulunmuyor. Kruvaziyer iskelesi ile Çanakkale’de turizme dayalı ticaret de artacaktır’’ dedi. Kentin öne çıkan sorunlarına da değinen Engin, öncelikle kent içi ulaşım, otopark, imar ve benzeri sorunlar omakla birlikte, asıl sorunun Çanakkale’nin dünyaya açılan pencereleri olan Yat Limanı, Kruvaziyer iskelesi, Fuar alanı gibi yatırımların Bülend Engin yeterli olmaması olduğunu açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/canakkale-koprusu-projesi-kent-ekonomisini-canlandirdi_157906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!