Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çandarlı Limanı’na İmar Muafiyeti

Atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı, Kıyı Kanunu’na eklenen geçici bir madde kapsamında yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulacak.

yapi.com.tr
Çandarlı Limanı’na İmar Muafiyeti

İzmir’in lojistik merkezi olması açısından önemli bir rol üstlenmesi beklenen ve Ege’nin ihracat merkezi haline gelecek denilerek tanıtılan Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi’nde hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Birgün’ün haberine göre; atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi’nin 2017 yılında tamamlanması öngörülürken; projenin sadece yüzde 30’u hayata geçirilebildi.

CHP İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu Sözcüsü Murat Bakan, Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nı kamuoyu oluşturmak için birçok kez TBMM gündemine taşımıştı. Geçtiğimiz günlerde AKP’li vekiller Cemal Öztürk, Uğur Aydemir ve İsmail Güneş imzasıyla ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifin 7. maddesindeki düzenlemeye göre; Kıyı Kanunu’na eklenen geçici bir madde kapsamında Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun kıyılar, sahil şeritleri, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilere ilişkin yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/candarli-limanina-imar-muafiyeti_169891.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!