Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Cayma Maddesi Tehditleri Ortadan Kaldıracak

Mayıs ayından itibaren yürürlüğe girecek olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, gayrimenkul sektöründe köklü değişiklikleri beraberinde getiriyor. Kanunun getirdiği önemli düzenlemelerden biri de 'cayma hakkı' olacak.

yapi.com.tr
Cayma Maddesi Tehditleri Ortadan Kaldıracak

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hakkında açıklamalarda bulunan ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, “Yeni tüketici kanunuyla, konut alıcısının daha fazla güvence altında olacağını ve mağduriyetlerinin ortadan kalkacağını düşünüyorum" dedi. "Maketteki konutun sigortası yapılıp teminat verilmesi ve markalı konut üreticilerinin de bu konudaki hassasiyeti sayesinde maketten satışta tüketici mağduriyeti de sona erecektir" şeklinde konuşan Ekşioğlu, şunları söyledi:

"ERA Türkiye olarak bizim sektöre getirmek istediğimiz güven olgusunu destekleyen sözleşmelerdeki cayma hakkı maddesi yeni yasa tasarısında da gündeme alınmış durumda. Türkiye pazarına girdiğimizden beri uyguladığımız tek yetki sözleşmesi ile gayrimenkullerini satmaktan vazgeçen kişilere cayma hakkı tanıyoruz. Böylelikle mevcut uygulamada şikayetlere neden olan ve tehdit unsuru sayılan sorun ortadan kaldırılmış oluyor.

Ekşioğlu, yüksek KDV oranlarına da değinerek, “Kayıt dışı hizmeti engellemek için ERA Türkiye olarak KDV oranını hizmet bedelimizin içine ekliyoruz. Böylece gayrimenkul yatırımlarını değerlendirmek isteyenlere güvenli bir alışveriş fırsatı sunmuş oluyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cayma-maddesi-tehditleri-ortadan-kaldiracak_116838.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!