Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ÇED Toplantısına Protesto

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Germiyan Köyü'nde taş ocağı açılmasıyla ilgili yapılması planlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle iptal edildi

yapi.com.tr
ÇED Toplantısına Protesto

DHA'nın haberine göre, Alaçatı Beldesi Germiyan Köyü'nde kalker ocağı, mobil ve sabit kırma ile mıcır karıştırma tesisleriyle ilgili düzenlenecek olan ÇED toplantısı, köylülerin protestosu nedeniyle yapılamadı. Köyün muhtarı Şadan Kaya, vatandaşların toplantıya katıldıklarına dair hazırlanan belgeyi yırttı. Sunumun yapılacağı sinevizyon ekranına da pankart asıldı. Bütün köyün, köy sınırlarında yapılması düşünülen taş ocağına karşı olduğunu savunan Muhtar Kaya, "Bu üçüncü ÇED toplantısı. Daha öncekilerin de yapılmasına izin vermemiştik. Yapılması düşünülen ocak ve tesisler köyümüze zarar verecek. Hiçbir faydası olmadığı için de yapılmasını istemiyoruz. Bölgemizde yaşayan insanlar zeytincilik ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Söz edildiği gibi bir işletme yapılırsa, ekmeğimizle oynanacak" diye konuştu.

Kaya'nın konuşmasının ardından köylüler bir süre daha slogan attı. Toplantıyı yapmak üzere köye gelen yetkililer ise toplantının yapılamadığı yönünde tutanak hazırlayıp köyden ayrıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ced-toplantisina-protesto_110825.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!