Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik Boru İhracatı 629 Bin Tona Ulaştı

Türk çelik boru sektörünün ocak-nisan dönemi ihracatı değer bazında ise 541 milyon 432 bin dolar oldu.

yapi.com.tr/AA
Çelik Boru İhracatı 629 Bin Tona Ulaştı

Türk çelik boru sektörünün Ocak-Nisan 2014 dönemi ihracatı miktar bazında 629 bin ton, değer bazında ise 541 milyon 432 bin dolar oldu.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği'nden yapılan (ÇEBİD) açıklamaya göre, Türkiye çelik boru üretimi ihracatın da olumlu etkisiyle yılın ilk çeyreğinde 1 milyon tona ulaştı. 

Türkiye'nin çelik boru ihracatı, bu yılın ilk 4 aylık döneminde miktar bazında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 artışla 629 bin ton, değer bazında yüzde 0,89 artarak 541 milyon 432 bin dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayında çelik boru ihracatı geçen yılın aynı ayına göre miktar bazında yüzde 11,85 artışla 160 bin tona, değer bazında yüzde 11,96 artarak 141 milyon 339 bin dolara ulaştı.   

Nisan ayı sonunda elde edilen dört aylık ihracat rakamlarına göre, en fazla çelik boru ihracatı yapılan ilk üç ülke sırasıyla Irak, İngiltere ve ABD oldu. Irak ve ABD'ye yapılan ihracat düşmeye devam ederken İngiltere'ye yapılan ihracat önemli oranda arttı. Bu dönemde Irak'a yüzde 7,65 azalışla 104 milyon 373 bin dolarlık, ABD'ye yüzde 3,65 azalışla 76 milyon 14 bin dolarlık, İngiltere'ye ise yüzde 98,43 artışla 70 milyon 433 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, Türk çelik boru sektörü olarak yılın dört ayını geçen seneye göre yüzde 4 artış ve 629 ton çelik boru ihracatı ile kapattıklarını belirtti. Zeren, şunları kaydetti:

"İhracatta yakaladığımız yükselişin olumlu etkisini üretim rakamlarında da görüyoruz. 2014 yılının ilk üç ayında Türk çelik boru üretimi 1 milyon tona ulaştı. Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile 2014 yılı sonunda üretimimizde önemli artışlar meydana geleceğini tahmin ediyoruz. Bilindiği üzere 6 Türk firmasının ön yeterlilik aldığı projede kullanılacak borular için 14 Nisan'da ihale yapıldı. Proje için Türk firmaları da tekliflerini sundu. Tekliflerin değerlendirilme süreci devam ediyor. Türk çelik boru üreticileri söz konusu projeyi gerçekleştirebilecek kapasite ve yetkinliğe sahip. TANAP projesini yerli üreticilerin gerçekleştirmesi durumunda sektörümüzün 2014 yılı üretimi önemli oranda artacak. Türk çelik boru sektörünün yurtdışında katılacağı ihalelerde de TANAP Projesi önemli bir referans olacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-boru-ihracati-629-bin-tona-ulasti_120129.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!