Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cerattepe'de, "Yer Tahsis İzni" Olmadan Çalışmalara Başlanmış

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkisinde halkın tepkisine rağmen polis ve asker eşliğinde şantiye kurmaya başlayan, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'nin, "Yer tahsis izni" olmadan ormanda çalıştığı ortaya çıktı.

yapı.com.tr
Cerattepe'de, "Yer Tahsis İzni" Olmadan Çalışmalara Başlanmış

Maden şirketi, bölge halkının tepkilerinden çekindiği için 'yer tahsis izni' işlemlerini geciktirdiği iddiasıyla Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’nü, Valiliğe şikayet etti. Artvin Valiliği de, Artvin Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal ile 4 görevli hakkında soruşturma açılması talimatını verdi. Artvin Valisi Kemal Cirit imzalı soruşturma talebi yazısı, gereğinin yapılması için Orman Genel Müdürlüğü ile Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Radikal'in haberine göre, Artvin Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, maden şirketinin yer tahsis izninin geciktirildiği gerekçesiyle yaptığı şikayet üzerine Artvin Valiliği’nin Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri hakkında soruşturma talimatı verdiğini doğruladı. Ecevit, soruşturma için Orman Genel Müdürlüğü’nün müfettiş görevlendireceğini belirtti.

Şirkete 177 bin metrekare alanda izin verilecek

Artvin Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, bölge halkının tepkileri ve olumsuz kış şartları nedeniyle keşif yapılamayan Cerattepe mevkisinde istenen yer tahsis izninin bugüne kadar verilemediğini hatırlattı. Ecevit, şirketin bildirilen koordinatlar çerçevesinde şantiye kurma çalışmalarının başladığını belirterek, "Bölgede şirkete ilk etapta maden araması için 77 bin, sonra da maden çıkarılması için 100 bin metrekare daha alan için yer tahsis izni verilecek" dedi.

"Kanunsuz çalışıyorlar"

Bu arada Yeşil Artvin Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü’nce verilen 'yer tahsis izni' olmadan Kafkasör ormanlarında madencilik faaliyetine başlayan şirket hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Dernek ayrıca, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurarak orman tahsis izni olmadan çalışma yürüten firmayı şikayet etti.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan Cerattepe’nin kapılarının dış dünyaya kapatıldığını belirterek, "Bunların her şeyleri sözde açıktı. Aslında her işleri karanlık, kirli ve yasadışı. İşlerini gizli, saklı ve gözlerden uzak yapmaya çalışıyorlar. Cerattepe'ye iki tane uyduruk konteyner koydular diye oraya yerleşebileceklerini düşünüyorlar ama bunu yapamayacaklar" dedi.

Yeşil Artvin Derneği’nin, Cerattepe’deki madencilik faaliyeti için dün yaptığı ‘Acil yürütmeyi durdurma’ talebine olumsuz yanıt veren Rize İdare Mahkemesi, bölgedeki madencik faaliyeti için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 8 ay önce açılan davada bilirkişi keşfi için 14 Mart tarihine gün verdi. Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, 8 aydır bekledikleri keşif için mahkemeden gün aldıklarını belirterek, şimdi o keşif için hazırlanacaklarını ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cerattepede-yer-tahsis-izni-olmadan-calismalara-baslanmis_143229.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!