Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Çeşme Projesi’nde Yürütülen Bütün Çalışmalar Durdurulmalı”

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından durdurulma kararı verilen Çeşme Projesi hakkında açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, “Projeye ilişkin yürütülen bütün iş ve işlemlerin durdurulması gerektiğinin altını çiziyoruz.” dedi.

yapi.com.tr
“Çeşme Projesi’nde Yürütülen Bütün Çalışmalar Durdurulmalı”

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Akdemir, Çeşme Projesi ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı sonrası telafisi güç zararlar oluşmaması için Bakanlık tarafından yapılan çalışmaların acilen durdurulması gerektiğini duyurdu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Akdemir, Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının bölgenin korunması açısından oldukça önemli olduğunu ifade ederek, "Danıştay İdari Dava  Daireleri Kurulu; rant projesine ilişkin tarafımızca açılan dava sonucunda hazırlanan bilirkişi raporuna rağmen Danıştay Altıncı Dairesinin yürütmeyi durdurma talebini reddeden kararı kaldırması ve işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu karar ile TMMOB olarak başından beri ifade ettiğimiz üzere söz konusu projenin toplumun ve doğanın ortak yararı ile en ufak bir ilişkisi bulunmadığı bir kez daha ifade edilmiştir. Bu karar sonrası yürütülen bütün iş ve işlemlerin durdurulması gerektiğinin altını çiziyoruz.” diye konuştu.

Yüzde 97’si kamu mülkiyeti
Alınan kararların bilimsel dayanağı olmadığına dikkat çeken Aykut Akdemir, “Bilindiği üzere projenin hayata geçirilmesi için ‘Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ sınırları genişletilmiş, alandaki koruma statüleri düşürülmüş, alanın tarımsal faaliyet dışında kullanılmasını sağlayacak İl Toprak Koruma Kurulu Kararı alınmıştır. Ancak bu kararların tamamı bilimsel dayanaktan yoksun olup, bir süre sonra gündeme gelecek plan kararlarına altlık teşkil etmesi amacıyla alınmıştır. Alandaki mülkiyetlerin yüzde 97’sinin kamu mülkiyeti olduğunu, projenin hayata geçmesi durumunda buradaki mülkiyetlerin parsel parsel satılacağı ilgili Bakan tarafından kamuoyuna deklare edilmiştir.” ifadelerini kullandı. 

İzmirlilere çağrı
Konu hakkında bir basın açıklaması yapacaklarını ifade eden Akdemir, “Başından beri bilimsel bilgiden yoksun yürütülen bu projenin uygulanması durumunda telafisi güç zararlara neden olacağı gerekçesiyle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara ilişkin 1 Aralık Perşembe günü saat 12:30'da İzmir Mimarlık Merkezinde davacı kurumlarla ortak bir açıklama gerçekleştireceğiz. Duyarlı herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesme-projesinde-yurutulen-butun-calismalar-durdurulmali_193535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!