Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir Halkı Gücücek Koyu için Ayakta

İzmir’in turistik ilçesi Çeşme Ovacık’taki doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere 67 milyona ihale ile özel bir firmaya verilmesi mahalle sakinleri ile çevrecileri ayaklandırdı.

yapi.com.tr
İzmir Halkı Gücücek Koyu için Ayakta

Çeşme Gücücek Koyu Doğal Yaşamı Koruma Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, doğal sit alanı konumundaki koylarının ihale ile beach club yapılmak üzere bir firmaya verilmesine tepki gösterdi. Dernek Başkanı Av. Seher Kacar, “Koyla ilgili tüm yetki Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nde. Kurumun adı ve kuruluş amacı tabiat varlıklarını korumaya dair olsa da, ne ironiktir ki vatandaş olarak bizler tabiat varlıklarını idareden korumak için mücadele etmek zorunda kalıyoruz.” diyerek 3 bin metrekarelik plajın sadece 870 metrekaresinin halk plajına ayrıldığını, geri kalanının ise ihaleye çıkarıldığını dile getirdi.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; kıyılarının kiralanmasına karşı olmalarına rağmen, ticari amaçla kullanılmaması için ihaleye girdiklerini, ancak ihalenin KDV dahil 67 milyona çıkması üzerine çekilmek zorunda kaldıklarını söyleyen Kacar, bu nedenle protesto haklarını kullanacaklarını, kamuoyu oluşturmak için mücadele edeceklerini söyledi.

“Halk plajı diye bir tanımlama, bir ayrım yoktur bütün plajlar, bütün sahiller  halkındır." diyen Gacar, "İlla  ki bir düzenleme yapılacaksa, Turizm Bakanlığı tarafından  başlatılan halkın kullanımına tahsisli plaj projesi  kapsamına Gücücek Koyu’nun da alınmasını ya da belediyeye tahsis edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-halki-gucucek-koyu-icin-ayakta_198917.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!