Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çeşme’yi Bir Avuç Zengine Açıyorlar"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un detaylarını açıkladığı Çeşme Projesi’ne TMMOB ve çevrecilerden tepki geldi. Yapılan açıklamalarda, Çeşme’yi halktan koparacak projenin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

yapi.com.tr
"Çeşme’yi Bir Avuç Zengine Açıyorlar"

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından merkezi Çeşme olmak üzere İzmir yarımada bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Projesi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantı düzenledi. Ersoy’un bilgilendirme toplantısı sonrası odalar ve çevrecilerden tepki geldi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, yaptığı açıklamada, “Bakan sürecin şeffaf olduğunu söylüyor ama süreç şeffaf yürütülmedi. Taraflar ile görüşülmedi. Ne halk ile ne bizimle görüşülmedi. Bu bir rant ve talan projesi. Herhangi bir ekonomik gerekçeleri gerçekçi değil. İlgili alana uygun olmayan önermeler yapılıyor ve ilgili alan tümüyle turizm projesi ilan edildi. İzmir’in tüm emekçi halkından koparılacak bir alan. İzmir’in bütün halkının günübirlik ücretsiz bir şekilde tatil yaptığı yerler. Halka ait olan bu alanlar, ticari kaygıyla turizm projesi altında halka kapatılacak.” diye konuştu.

Ortada turizm projesi yok
Çeşme Çevre Platformu Sözcüsü Dr. Ahmet Güler de, “Bakan Mehmet Ersoy’un turizm projesi açıklaması tam bir hayal kırıklığıdır. Çeşme rant projesine yandaş kazandırmak amaçlı algı operasyonudur. Ortada turizm projesi filan yoktur, Çeşme’de rant, talan projesi vardır. Ülke ekonomisini düşünen bir yönetim önce Çeşme’deki, Urla’daki otelleri doldursun. Çeşme yarımadasının üçte ikisi Turizm Bölgesi ve ilave olarak 11 adet turizm merkezidir. Turizm Tahsis Kanunu gereğince Cumhurbaşkanı kararıyla bu bölgenin tamamında yani yarımadanın üçte ikisinde bir yabancı lehine bir tür özel mülkiyet hakkı tanınacaktır. Onun arazine hiç kimse giremeyecek ve yararlanamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmeyi-bir-avuc-zengine-aciyorlar_189899.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!