Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çevrecilerden Ağaç Kesimine İlginç Tepki

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yol genişletme çalışmaları kapsamında belediye ekiplerince ağaçların kesilmesine çevrecilerden tepki.

yapi.com.tr
Çevrecilerden Ağaç Kesimine İlginç Tepki

DHA'nın haberine göre, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yol genişletme çalışmaları kapsamında belediye ekiplerince 40 yıllık çınar ve akasya ağaçlarının kesilmesine çevreciler, yol üzerindeki diğer ağaçların üzerine, 'Neden ailemize kıydınız ? Biz, 40 yılda ne zorlukla büyüdük. Çevreye zararımız yok, faydamız çok. Bizleri keseceğinize uygun bir zamanda, uygun bir yere taşısaydınız. Katilimiz olmasaydınız' yazılı afişler asarak tepki gösterdi.

Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, geçen Salı günü Kurtuluş Caddesi üzerinde yol genişletme çalışmaları kapsamında aralarında 40 yıllık çınar ve akasya ağaçlarının da bulunduğu 5 ağacı kesti. Ağaçların kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, ağaçların bilgisi dışında kesildiğini belirterek, "Bu bizim birimin yaptığı hatadır. 'Haberim yok' bahanesi belediyeyi haklı çıkarmaz. O birimdekilere ceza olarak kendi elleriyle ağaç başına 10 tane fazla ağaç diktireceğim" dedi.

İlginç afişler

Ağaçların kesilmesine çevrecilerden ilginç bir tepki geldi. Çevreciler, yol üzerindeki diğer ağaçların üzerine, 'Neden ailemize kıydınız? Biz, 40 yılda ne zorlukla büyüdük. Çevreye zararımız yok, faydamız çok. Bizleri keseceğinize uygun bir zamanda, uygun bir yere taşısaydınız. Katilimiz olmasaydınız' yazılı afişler astı.

Tema'dan kınama

Öte yandan TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal da Keşan'da ağaçların kesilmesine tepki göstererek, yaşananları kınadı. Çoğal, "Neden Keşan Belediye Başkanı 40 yıllık çınar ağaçlarının kesilmesine göz yumar? Kendisinin ağaç kesimleri için yaptığı açıklamayı da ayrıca üzüntü ile karşıladık. Çünkü burada önemli olan kesilen ağaçların yerine yenisinin dikilmesi değildir. Bizim üzüntümüz de sadece ağaçların kesilmesi değildir. Doğal bir varlıktan, yetişmiş bir ağaçtan ve doğanın yaşama hakkından bahsediyoruz. Üzüntümüz ağaçların bu kadar kolay kesilebiliyor, koruma için gerekli özenin gösterilmiyor olmasıdır" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevrecilerden-agac-kesimine-ilginc-tepki_159696.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!