Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cerattepe’de Ağaçlar Açık Artırma ile Satıldı

Cerattepe maden sahasında bulunan kesilecek 2 bin 118,51 ağaç açık artırımla satıldı. İhaleyi Eti Bakır A.Ş aldı. Taşlıca Kooperatif Başkanı Hasan Yaşar, fidanların ağaçtan sayılmadığı için kesilecek ağaç sayısının bu sayının dört katı olduğunu belirtti

yapi.com.tr
Cerattepe’de Ağaçlar Açık Artırma ile Satıldı

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetlerine karşı halkın tepkisi devam ediyor.

Cerattepe maden sahasında kesilmesi planlanan 2 bin 118 ağaç için Orman İşletme Müdürlüğü ihale yaptı. İskebe işletme şefliğinde yapılan ihaleyi Eti Bakır A.Ş aldı. İhale sürecince maden karşıtları işletme önünde toplandı. Taşlıca Kooperatifi Başkanı Hasan Yaşar, ihaleyle ilgili önemli iddialarda bulundu.

Yaşar, “Taşlıca Orman Kooperatifi sınırları içerisinde bulunan Cerattepe sahasında 98, 99, 133 ve 172 bölmelerde 03. 29. 2017 tarihinde saat 10.00’da Orman işletme müdürlüğünde, açık arttırma usulüyle satışı yapıldı. Damgalama yapılan bu bölgedeki, amenajman üretim biçimi değil Cerattepe’deki madenciler için yapıldı” diye konuştu.

Fidanlar ağaçtan sayılmıyor

Taşlıca Kooperatif Başkanı olduğu için ihaleye katıldığını aktaran Yaşar, şunları kaydetti: “İhalede parmak kaldırmadım. Biliyorum ki, 2118,51 metreküp yanı 2118,51 adet kesilmesi gereken yerde ağaç kesilmeyecek an az bunun 4 katı olan, 8 bin 472 fidan kesilecek. Birilerinin işine gelmediği için fidanlar ağaçtan sayılmıyor.

Bu vilayetin yok olmasına imza atanlar bu ağacın kesilmesi ne evet diyenler, bu katliamdan vazgeçsinler.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/cerattepede-agaclar-acik-artirma-ile-satildi_157526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!